Dva fudbalera Veleža posebno impresionirali Grke

Nakon sinoćnje utakmice

Dva fudbalera Veleža posebno impresionirali Grke

S. Grebović

I dalje ne stišava euforija među navijačima Veleža nakon sinoćnje historijske pobjede.

Velež je sinoć u drugom pretkolu Konferencijske lige na Grbavici u prvom meču srušio slavni grčki AEK rezultatom 2:1.

Nakon početnog šoka i gola gostiju Rođeni se nisu predavali i pogocima Pršeša i Zajmovića su režirali veliki preokret za nezapamćeno slavlje na tribinama stadiona Grbavica.

Grci se svakako nisu nadali ovakvom raspletu situacije o čemu je na press konferenciji govorio i trener gostiju Vladan Milojević.

“Odigrano je prvo poluvrijeme, ima još jedno u Atini. Nisam očekivao ovaj rezultat, no možda je dobro jer smo vidjeli neke stvari. Danas mi je slika čistija. Revanš je za sedam dana, biće teško“, rekao je Milojević.

Grčki portali jutros rigaju vatru kako po njemu tako i po njegovim izabranicima, ali su i razočarani činjenicom da je njihov nacionalni kofeicjent narušen.

U analizi portala sport-fm.gr prolaznu ocjenu zaradili su jedino Mandalos i Ansarifard, dok su ostali, prema njihovim ocjenama, manje više podbacili.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dotakli su se i Veleža u kojem su posebno istakli dva igrača, a riječ je o Pršešu i Ćosiću.

"Mnogi su ih podcjenili, pokazali su da su nepredvidljiv tim. U pitanju je jedna dobro vođena ekipa čiji igrači kontrolišu kretanje na terenu i koji razumiju igru. Istina, u odbrani imaju praznina, pogotovo kad je lopta u njihovim nogama. Pršeš i Ćosić su bili izvrsni, a vrijedi istaći i Brandaa koji je jako brz igrač. U odbrani se izdvojio Isić koji je imao zapaženu ulogu", stoji u njihovoj analizi. 

Top Komentari

Zgembic
Radovac i Andzusic nisu kvalitet Dini i Sabrini a u Velezu medju najboljim ako Ne i najbolji. Takodje Ovcina iz Zelje ako se Ne varam i jos par momaka sto nisu kvalitetni po ”strucnjacima” Ocit primjer nesposobnih ljudi u Sa i Ze.
17 0
Mepa
Omar Prses nije toliko dobijao sanse u Slobodi a momak malo samo jos da poradi na brzini garantujem da moze igrat pa recimo u Turskoj ili Grckoj!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi