Velež igra za historiju bh. fudbala

Rođeni spremili novi spektakl

Velež igra za historiju bh. fudbala

M. Šljivak

FK Velež večeras na Grbavici igra revanš meč 3. pretkola Konferencijske lige protiv švedskog Elfsborga.

Rođeni su istinski hit na evropskoj sceni ovog ljeta, a večeras će imati priliku da ispišu historiju bh. fudbala jer bi mogli postati prvi tim iz Bosne i Hercegovine koji je u jednoj evropskoj sezoni uspio izbaciti tri protivnika.

Među igračima i stručnim štabom mostarskog kluba vlada veliki optimizam pred ovaj susret, a Feđa Dudić je pred meč rekao:

"Trenutno uživamo u svemu što radimo, namješteni smo na postavke da ne gledamo s kim igramo. Imamo svoj film, gledamo sebe, a sve ostalo poštujemo. Ako se budemo pitali koje s druge strane, ne bismo napravili ono što smo napravili".

"Čvrsto smo na zemlji, znamo da smo sve stekli jednim dobrim radom. Kritičari jedva čekaju neki slabiji rezultat, onda dođu na svoje, a mi nećemo kukati. Nikada nisam spomenuo umor, iako će u četvrtak biti naša peta utakmica u 14 dana. Neću o tome pričati, neću graditi alibi. Nismo mi umorni, mi smo puni samopouzdanja i energije, a umor guramo u drugi plan", rekao je Dudić koji se zatim dotakao današnjeg meča:

Oglasi

"Na raspolaganju su svi igrači, to je važna vijest. Očekujem malo drugačiji Elfsborg nego u prvoj utakmici. Možda nisu očekivali da ćemo igrati kako smo igrali, te će sada oni biti spremniji. Iz tih stvari su možda dosta i naučili, a mi ćemo probati uvesti neke nove stvari. Defanzivnim dijelom sam zadovoljan, nismo imali faktički sto posto šansu, izuzev prekida".

"Prema naprijed možemo i moramo bolje, u četiri situacije je nedostajao završni pas. Dobro je to, jer sutra možemo u tom segmentu pokazati više. Očekujem ih u njihovoj standardnoj formaciji, igrali su za vikend utakmicu, nisu mijenjali, osim neke pozicije za poziciju".

Gosti itekako strahuju od navijača koji će večeras ispuniti Grbavicu i bit će ovo još jedan istinski spektakl u režiji Rođenih.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Susret Velež - Elfsborg igra se na Grbavici od 20 sati, a uloga favorita po kladionicama pripada gostima.

Mozzart vam nudi zaista sjajnu kvotu na trijumf Veleža, a prognozu rezultata OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rastafarian
Zamisli kakva je istorija tog fudbala ako im je utakmica nekog žnj natjecanja tako bitna al realno :)
3 26
BogatiDijasporac
Dobro nam dosli Rodjeni :))) Svi smo zajedno RED ARMY veceras.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi