Vulgarni riječnik i nasilništvo: Pet crvenih kartona je podijelio Bilbija
FOTO: T. Hebib

Svega je bilo po završetku meča u Zenici

Vulgarni riječnik i nasilništvo: Pet crvenih kartona je podijelio Bilbija

H. Zilić

Zrinjski je u finalu Kupa Bosne i Hercegovine savladao Velež u Zenici na Bilinom polju rezultatom 1:0, ali nakon utakmice bilo je dosta varnica na terenu među igračima oba tima.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sudije Luke Bilbije krenulo je naguravanje među igračima, a bilo je i fizičkog obračuna što je sudija iz Prijedora pomno zabilježio.

Nakon meča dao je crvene kartone četvorici fudbalera, dvojici iz redova Veleža i dvojici iz redova Zrinjskog.

Zbog nasilničkog ponašanja i udaranja protivničkog igrača crvene kartone su dobili Tino Blaž Lauš, Omar Pršeš, Franko Sabljić i Tomislav Kiš.

Crveni karton je dobio i Edo Vehabović u 95. minuti, a razlog su uvrijedljiv riječnik prema pomoćnom sudiji.

Opomenu i žuti karton dobio je golman Zrinjskog Marko Marić zbog nsportskog ponašanja, tačnije radovanja na provokativan način.

Oglasi

To je sve zabilježio i delegat susreta u svom zapisniku, tako da je finale Kupa i po završetku dobilo svoj neslavan epilog.

Opis nije dostupan.

Bilo je žestoko po završetku utakmice i na tribinama Bilinog polja. U nadoknadi vremena, kada je Velež pokušavao doći do izjednačenja, navijači Rođenih počeli su prema terenu bacati stolice, flaše i ostale predmete.

Na kraju je zamalo nastradao pomoćni sudija, dok je pogođen kamerman koji je zadobio lakše povrede.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Očigledno je da su navijači Veleža razočarani rezultatom i da su nezadovoljni situacijom na terenu, ali definitivno nije u redu da uništavaju imovinu, naročito tuđu jer su i oni i Zrinjski ugošćeni na stadionu Bilino polje u Zenici. Njihovo ponašanje je za svaku osudu.

Nakon utakmice, koju je dobio Zrinjski sa 1:0 i osvojio Kup, uslijedila je velika tučnajva na terenu između aktera jedne i druge ekipe koja rezultirala sa četiri crvena kartona.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Ma ja kriv nam svako, samo ne uputit sut citave utakmice…. Ma de ba
7 0
Samo_Realno
Sutra je novi dan , igrat ce se jos nogomet , Zrinjski je trenutno najbolji u zemlji i trteba cestitsti .
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi