Velike kritike na Zlatanov račun: "Prijateljstva u fudbalu vam ništa ne znače i to je on dokazao"

Na kraju izabrao Milan

Velike kritike na Zlatanov račun: "Prijateljstva u fudbalu vam ništa ne znače i to je on dokazao"

Endin Čaušević

Iskusni švedski napadač Zlatan Ibrahimović početkom ove godine potpisao je za Milan u koji je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa LA Galaxyjem.

Ibrahimović je s Rossonerima potpisao saradnju do kraja ove sezone uz mogućnost da ugovor produži na još godinu dana. Ovaj 38-godišnji napadač odigrao je šest mečeva za Milan i zabio je tri gola, te pokazao da će biti veliko pojačanje.

Međutim, prije njegovog dolaska na San Siro bilo je mnogo špekulacija oko toga gdje će nastaviti karijeru. Spominjali su se tu razni klubovi, a neki su bili čak sigurni da će izabrati Bolognu što bi bio zaista neobičan potez.

Čak je i Ibrahimović izjavio da bi došao u Bolognu ukoliko ga pozove trener Siniša Mihajlović s kojim veliki prijatelj već dugo godina. Iz Bologne su govorili da je Mihajlović zvao Ibrahimovića da dođe, ali da je on na kraju izabrao Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusnog napadača jutros je kritikovao direktor Bologne, Walter Sabatini, koji je bio uključen u pregovore. Ibra je od Bologne tražio previše novca, a na kraju se ispostavilo da prijateljstvo s Mihajlovićem ništa ne znači.

"Pričao je sa trenerom. Nadali smo se da će njihovo prijateljstvo prevagnuti na kraju da dođe u Bolognu. Međutim, u fudbalu vam prijateljstva ništa ne znače i to je Zlatan najbolje pokazao", rekao je Sabatini.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Honduras
evo ja imam 100 prijatelja i nijedan nece da mi posudi hiljadu maraka sta cu sad.
13 1
Shik
Za niansu je vise prijatelj sa Maldiniem. Za niansu vise kesu otvorili. Za niansu odabra Milan.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi