Veliki derbi na Olimpicu: Ovo su vjerovatni sastavi Rome i Lazija

Očekuje se spektakl

Veliki derbi na Olimpicu: Ovo su vjerovatni sastavi Rome i Lazija

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome i Lazija danas na Olimpicu igraju veliki gradski derbi u okviru šestog kola italijanske Serije A.

Roma i Lazio su nas navikli na spektakularne okršaje, a i danas ne očekujemo ništa manje od toga. Iako ekipe nisu u najboljim formama to nikada nije nešto pretjerano značilo za ovaj meč u kojem igrači pružaju zadnji atom snage na terenu.

Do meča na Olimpicu ostalo je nešto manje od dva sata, a italijanski mediji već špekulišu o početnim sastavima. Football Italia je objavila vjerovatne sastave Rome i Lazija za veliki derbi, a sigurno ono što nas raduje po ovim prognozama jeste da će Edin Džeko i Senad Lulić najvjerovatnije igrati od prve minute.

Iznenađenje u redovima Rome bi moglo biti to što će Cengiz Under ostati na klupi, a od prve minute trebao bi zaigrati El Shaarawy. Društvo Džeki u napadu još će najvjerovatnije praviti Javier Pastore. S druge strane, Lazio će na teren istrčati u jednom od najjačih sastava.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma: Olsen, Santon, Manolas, Fazio, Kolarov, De Rossi, Nzonzi, Florenzi, Pastore, El Shaarawy, Džeko.

Lazio: Strakosha, Luiz Felipe, Acerbi, Wallace, Marušić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić, Luis Alberto, Immobile.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti