Veliki obrt u rasponu od nekoliko sati: Nainggolan dogovorio s Fiorentinom, pa izabrao drugi klub

Tipično za fudbalsku pijacu

Veliki obrt u rasponu od nekoliko sati: Nainggolan dogovorio s Fiorentinom, pa izabrao drugi klub

A. Čaušević

Za fudbalsku pijacu je sasvim tipično da neki igrač dogovori sve s jednim klubom pa onda naglo promijeni mišljenje pa izabere neku drugu destinaciju. 

Dok se čeka rasplet situacije oko Edina Džeke, Maura Icardija i Paula Dybale top tema u Italiji danas je transfer Radje Nainggolana. 

Otkako je Antonio Conte preuzeo Inter iskusni i odlični veznjak je postao višak u redovima Nerazzurra te je bio primoran da se skrasi negdje drugo. 

U rasponu od nekoliko sati Nainggolan je dogovorio odlazak u Fiorentinu, Inter je pristao na posudbu, da bi odjednom naglo promijenio mišljenje. 

Naime, Nainggolan je odlučio da se vrati u Cagliari nakon što mu je u posljednji čas klub sa Sardinije širom otvorio vrata. 

Zatim je svoju odluku saopštio Interu, a u milanskom klubu se nisu puno ljutili te su pristali na jednogodišnju posudbu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nainggolan je član Cagliarija bio od 2010. do 2014. godine nakon čega je prešao u Romu, a prošlog ljeta je postao član Intera. Njegova avantura na Giuseppe Meazzi i nije potrajala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi