Veliki peh za FK Sarajevo: Selmir Pidro propušta početak drugog dijela sezone!

Mladi fudbaler van terena

Veliki peh za FK Sarajevo: Selmir Pidro propušta početak drugog dijela sezone! · Saznajemo

M. Šljivak

FK Sarajevo će na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH biti bez lijevog beka Selmira Pidre.

Ovaj 20-godišnji lijevi bek povrijedio je ložu i kako sada stvari stoje, propustiti nekoliko utakmica Bordo tima na otvaranju proljetnog dijela sezone.

Mladi fudbaler je bio nezamjenjiv član prvog tima Sarajeva u prvom dijelu sezone. Potpuno je iskoristio ukazanu priliku koju  mu je dao trener Husref Musemić i igrao je zaista odlično.

Takos se Musemić sada našao u problemima pred start drugog dijela sezone. Propustiće mladi fudbaler nekoliko utakmica, a njegovo mjesto će vjerovatno zauzeti Almir Bekić.

"Kod Pidre je riječ o manjoj povredi mišića stražnje lože koju je zadobio na jučerašnjem treningu. Danas urađenom dijagnostikom potvrđen je preliminarni nalaz, odnosno da je riječ o manjoj ozljedi koja će se tretirati intenzivnim fizikalnim terapijama. Predviđeno vrijeme oporavka je dvije sedmice", rekao je za SporrSport.ba fizioterapeut FK Sarajevo Ismar Hadžibajrić

U prvom dijelu sezone lijevi bočni fudbaler odigrao ukupno 20 utakmica. Njih 17 je odigrao u prvenstvu, tri u Evropskoj ligi, te je imao učinak od jednog postignutog gola i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pidro je karijeru počeo u bugojanskoj Iskri. Potom je prešao u omladinske kategorije FK Sarajevo, a prošle godine je boravio na posudbi u visočkoj Bosni.

FK Sarajevo novu sezonu otvara gostovanjem na Tušnju kod Tuzla Cityja, a već naredne serijede igraju derbi u četvrtfinalu Kupa protiv mostarskog Zrinjskog.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
I ova vijest treba da mi se salje u notifikacijama. De malo uozbiljite se.
0 25
Analiticar
Sezona nije ni pocela a u FKS vec su pocele husrefove i menadzerske mutne radnje.
0 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi