Velikim derbijem se vraća fudbal u Španiji
Foto - EPA

Sevilla protiv Betisa

Velikim derbijem se vraća fudbal u Španiji

M. Šljivak

Velikim gradskim derbijem između Seville i Betisa večeras će se nastaviti sezona u španskoj La Ligi.

Nakon dvomjesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, fudbal na Pirinejima spreman je za restart, a La Liga je ispunila želju da se sezona nastavi velikim derbijem između Seville i Betisa.

Naravno, navijača na tribinama neće biti. To će sasvim sigurno da malo pokvari dojam, ali sasvim sigurno da je najbitnije to da se fudbal igra.

Pauza sasvim sigurno nikome nije dobro došla. Kod domaćeg tima Seville pod upitnikom je nastup argentinskog fudbalera Lucasa Ocamposa, koji je jedva trenirao prethodnih dana zbog problema s mišićem.

Srećom, to je jedina povreda koja muči Julena Lopeteguija, a s druge strane trener Betisa Rubi neće moći da računa na Javija Garciju i Juanmija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je zbog pozicije na tabeli favorit u ovom meču. Ipak, derbi je pa Mozzart nudi zaista fantastične kvote na oba tima, a svoju opkladu ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.