Novi mandat za Vicu Zeljkovića

Dobio povjerenje

Novi mandat za Vicu Zeljkovića

Haris Zilić

Akutelni predsjednik NFSBiH Vico Zeljković dobio je novi mandat u FSRS i u naredne četiri godine će biti prvi čovjek u fudbala u Republici srpskoj.

Zeljković je dobio jednoglasno podršku, a najavio je i nove projekte koji će pomoći razvoju fudbala.

"Prioriteti su razvoj infrastrukture. Pred nama je zahtjevan i izazovan period. Moramo da nastavimo da radimo na razvitku fudbala, koje zavise od našeg budžeta. Usvojen je plan rada za ovu godinu, prioritet ostaju isti, nakon infrastrukture to je direktna pomoć klubovima u zavisnosti od finansijskih mogućnosti", rekao je Zeljković i dodao:

"Uspjeli smo da povećamo budžet. Sva sredstva usmjeravamo u projekte, razvoj infrastrukture i pomoć klubovima. Trenutni budžet nije dovoljan za ozbiljnije i veće projekte. Nalazimo se u višemilionskim investicijama gdje smo u prošlom mandatu dali više od četiri miliona maraka za razvoj fudbala."

Skupština FSRSR održana je u Banjaluci, izabran je novi Izvršni odbor, a prisustvovalo je 55 delegata.

Tako su za nove potpredsjendike izabrani Zoran Deket i Dragan Banjac.

Oglasi

Poznati su članovi Izvršnog odbora, a tu će biti: Rajko Mičeta (Trebinje), Mladen Jovićević (Banjaluka), Mladen Bosančić (Novi Grad), Nedeljko Ćorić (Bijeljina), Petar Jelić (Modriča), Miroslav Kršić (Doboj), Mirko Milošević (Zvornik), Dragomir Đajić (Istočno Sarajevo).

Zeljković se i zahvalio na podršci i istakao kako je za njega ovo velika privilegija.

Također prije Iborne održana je i Redovna skupština gdje se govorilo o sistemu takmičenja u Prvoj ligi RS.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Oldučeno je da se od sezone 2025/26 Prva liga smanji sa 18 na 14 klubova, a da Druge lige od iste sezone umjesto 16 broje po 14 ekipa.

WWin liga će od sezone 2025/2026 imati deset klubova, a ono što je Zeljković ranije najavio kreće u realizaciju, a to je smanjenje entiteskih liga u prva dva ranga takmičenja.

Top Komentari

Ajax11
Borac još 3 godine prvak
3 1
Sanska_Prangija
On je jaci politicar od sve i jednog politicara u regionu ljudi moji. Zna lik kako kupiti sve vjere u BiH. Dal' je to dobro, iskreno se nadam da jeste
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi