Zeljković odgovorio Kodri: Nemam svoje igrače, nisam niti ću ikada išta tražiti po tom pitanju

Kodro i dalje razočaran zbog kratke avanture na klupi Zmajeva

Zeljković odgovorio Kodri: Nemam svoje igrače, nisam niti ću ikada išta tražiti po tom pitanju

Samir Mlaćo

Ponovo se u bh. sportskoj javnosti priča o bivšem selektoru Mehi Kodri. Kodro je razočaran po drugi put napustio kormilo reprezentacije, tačnije dobio je otkaz nakon samo dvije utakmice.

Iz Saveza su tada kazali da nije opravdao očekivanja, a on je bio razočaran. Već je izjavljivao da nije dozvolio da mu drugi kroje spisak, a sada je za jedan španski portal govorio na istu temu.

"Nakon petnaest godina sam ponovo razgovarao sa predstavnicima Saveza. Mislio sam da su se stvari promijenile, da su ti problemi nestali, no kada su me prvi put kontaktirali poručili su mi da je predsjednik Saveza rekao da moram priključiti nekoliko njegovih fudbalera, od kojih jedan gotovo da nije igrao u posljednje vrijeme.

Rekao sam da to ne mogu i zbog toga su me otpustili. Bosanskohercegovački fudbal tako funkcionira, daću ti posao ali me moraš pripaziti", istakao je Kodro.

Tim povodom SportSport.ba je kontaktirao i prvog čovjeka NS BiH Vicu Zeljkovića koji je odlučio kratko odgovoriti Kodri.

Kodrine riječi nazvao je nebulozama.

Oglasi

"Nebulozne priče. Ne može da se pomiri sa tim da nije selektor. Rekao sam na tu temu nekoliko puta sve, nemam igrače svoje niti sam ikom išta ikada tražio oko toga, niti ću ikada, ali eto opet da ponovim to još jednom. Želim mu sreću u izboru nove sredine kad je pronađe i želim mu sve najbolje za nadolazeće praznike", rekao je Zeljković.

Kodro je u istom razgovoru kazao da je iste probleme imao i u prvom mandatu, ali nije detaljno govorio o imenima.

"To je lako objasniti, iako je drugi boravak na klupi reprezentacije, koji je okončan prije mjesec i pol za mene nešto čudniji. Kada sam prvi put bio selektor 2008. godine uoči prijateljske utakmice sa Japanom mi je tadašnji predsjednik rekao "gledaj imam neke svoje igrače i bilo bi dobro da ih pozoveš", rekao je Kodro i dodao:

"Imao je igrače, valjda preko zastupnika koji su s njim bili u kontaktu jer tako su stvari funkcionisale u Bosni i Hercegovini. Rekao je da će me zauzvrat podržati i pustiti me da radim. Onda sam tražio sastanak sa predsjednikom i dva potpredsjednika jer u BiH se sve dijeli na troje, pa i Savez. Govorim ovo da shvatite kako sam počeo raditi kao selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sjeo sam s njima (Sulejman Čolaković, Iljo Dominiković, Bogdan Čeko) da vidim šta se dešava, a predsjednik mi je rekao da moram staviti trojicu njegovih fudbalera, dok je potpredsjednik rekao da i on ima prijatelja koji treba ubaciti neke svoje igrače. Tako sam počeo, bio je veliki nered i na kraju su me otpustili nakon dvije utakmice".

Kodro je trenutno bez trenerskog angažmana, a prije toga je radio u švicarskom Lausanne Ouchy. Radio je i u FK Sarajevo, te Real Sociedad B te Servette.

Top Komentari

rekordmeister
komplet savez napolje!!! i čistačica ....svi
5 0
rabodimis
Nisi ti ni ugovor sa Arenom potpisao, nisi ni krao pare, ni utakmice.. mi smo svi ludi, samo si ti pametan jbo ti pas mater fasisticku... Kodro je napravio svasta dobro u svom zivotu i uz to je radovao ljude.. Ti si k*rvin sin, seoska dzukela, papak, degenerik, lopov, lazov, smrad, fasista.. ojadis koga stignes.. Docekacemo i tebe u zatvoru kopile lopovsko, lazljivo..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti