Zeljkoviću stiglo novo priznanje od UEFA-e

Predsjednik FS BiH

Zeljkoviću stiglo novo priznanje od UEFA-e

A. Čaušević

Vici Zeljkoviću je stiglo novo priznanje iz UEFA-e, saopštili su iz NFSBiH. 

Zeljković je je postao član Upravnog odbora UEFA-inog udruežnja za upravljanje operativim i komercijalnim aspektima tokom takmičenja.

"Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković, nakon što je ranije izabran za člana UEFA Komiteta nacionalnih saveza, dobio je još jedno priznanje od strane evropske krovne kuće fudbala.

Zeljković je imenovan za člana Upravnog odbora sportske udruge UEFA Events SA, koja je zadužena za upravljanje svim operativnim i komercijalnim aspektima UEFA-inih takmičenja i događaja.

Ovo je još jedna potvrda kvalitetne saradnje NS/FS BiH i UEFA-e, te visokog rejtinga koji naš savez predvođen predsjednikom Zeljkovićem ima u krovnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji", saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Vico Zeljković je predsjednik FS BiH postao u martu 2021. godine kada je dobio mandat na četiri godine.

Za vrijeme njegovog mandata pokrenuto je niz projekata, od kojih je svakako najnačajniji postavljanje hibridnih terena na 12 stadiona širom BiH.

U prvoj fazi je obuhvaćeno nekoliko stadiona. Radovi u Banjoj Luci su gotovi i Borac će od naredne sedmice biti domaćin na Gradskom stadionu, dok je još uvijek nepoznato kada će stadioni Rođeni, Tušanj i Asim Ferhatović Hase dobiti zeleno svjetlo za odigravanje susreta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako nije izboren plasman na Svjetsko prvenstvo reprezentacija BiH je odigrala odlične izdanje Lige nacija te je izborila promociju u Ligu A te osigurala baraž za Evropsko prvenstvo.

Posljednjih sedmica Savez kojim rukovodi Zeljković se nalazi pod pritiskom zbog pristanka na odigranja prijateljskog meča sa Rusijom pa ostaje da se vidi da li će meč zakazan za 19. novembar biti uopšte odigran.

Top Komentari

PRESEDAN
Jel Giga dobio kakvo priznanje?
3 1
volta
Ljudi koji su vani cijenjeni kod nas najviše pljuju oni koji ima osnovnu školu završenu, još je takvih primjera poput Salohamidzica ili Halilhodzica koji su vani gospođa, a u Bosni "papci"
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi