Osimhen nadmašio Messija i Ronalda, ispred su samo Mbappe i Haaland!
Ne tako davno gazda Napolija je odbio ponudu od 135 miliona eura za njega.

Veliko dostignuće nigerijskog napadača

Osimhen nadmašio Messija i Ronalda, ispred su samo Mbappe i Haaland!

Eldar Ganibegović

Nigerijski reprezentativac Victor Osimhen je jedan od najboljih napadača današnjice, ali ipak pomalo u smjeni. Sada je postigao veliko dostignuće i iza sebe po tome ostavio Ronalda i Messija.

Napolijev 24-godišnji napadač Victor Osimhen stigao je do stotog gola u karijeri i to za manje utakmica od Cristiana Ronalda ili Lionela Messija. Za to mu je trebalo 197 utakmica.

Messi je stigao do brojke od 100 golova u karijeri u svojoj 210. utakmici, a Portugalac je postigao 100. pogodak u utakmici 301. meču. 

To svrstava Osimhena na treće mjesto u historiji fudbala. Nadmašuju ga samo Kylian Mbappe (100 golova u 180 utakmica) i Erling Haaland (100 golova u 146 utakmica).

Vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis svjestan je da ima dragulja u svom timu, pa je odbio ponude koje su pristizale kao na pokretnoj traci.

Posljednji prijedlog koji je za Osmihena dobio je bio 135 miliona eura Chelseaja, nakon što su Plavci prethodno odbijeni kada su nudili 120 miliona eura. 

Razlog zašto je Napoli odbio ove iznose je taj što imaju zdrav tim i nema očajničke potrebe za novcem, kako je objasnio kontroverzni predsjednik ovog tima. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je ove sezone fantastičan i trenutno se nalazi na prvom mjestu Serije A s 15 bodova ispred drugoplasiranog Intera i titula bi najzad trebala na jug Italije.

Osimhena što se tiče, on je postigao ukupno 19 pogodaka u 23 utakmice na kojima je nastupio ove sezone u svim takmičenjima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi