Čovjek zvani čudo: Nestvaran gol Victora Osimhena
Nestvarna serija pogodaka nigerijskog napadača u dresu Napolija

Gol-mašina

Čovjek zvani čudo: Nestvaran gol Victora Osimhena

Midhat Šljivak

Victor Osimhen trenutno je bez ikakve dileme jedan od najboljih napadača svijeta, a o kakvom igraču se radi pokazuje gol kojeg je postigao u 33. minuti meča protiv Sassuola za prednost od 2:0.

Do 18. gola u Seriji A ove sezone Osimhen je došao na nevjerovatan način. Iz gotovo mrtvog ugla pored dvojice igrača protivničkog tima vidio je loše postavljenog protivničko golmana i pogodio je.

OVDJE pogledajte ovaj zaista nevjerovatan pogodak nigerijskog napadača koji još jednom pokazuje da je među najboljim na svijetu.

Osimhenu je ovo ukupno 18. pogodak u Seriji A ove sezone, ali i sedmi uzastopni za Napoli, što nikom ranije nije pošlo za rukom u ovom klubu.

"Pored ovog čovjeka ne spominjite Haalanda kao najboljeg napadača svijeta"

Erling Haaland porušio je brojne rekorde od dolaska u Manchester City, ali norveški napadač nije glavna priča u svijetu fudbala jer mjesto na vrhu pripada čudesnom fudbaleru Napolija Victoru Osimhenu.

Victor Osimhen igra čudesan fudbal u ekipi Napolija. Nigerijac djeluje nezaustavljivo u Seriji A ove sezone i opravdava uloženih 75 miliona eura, koliko je plaćen Lilleu.

Oglasi

Tom Collomosse iz Dialy Maila smatra da je Osimhen trenutno i ispred Erlinga Haalanda u rangiranju najboljih napadača svijeta. Tvrdi da u svojoj igri ima nešto više od Haalanda.

"On je kompletna 'devetka'. Kada se pojavi s tom maskom liči na superheroja. Njegova brzina i snaga je zastrašujuća po protivnika. Za razliku od Haalanda ima odličnu kombinatoriku i ima izuzetnu hemiju s Kvartiskhelijom", piše Collomosse i nastavlja:

"Osimhen je perfektan napadač za Premier ligu. Iako predsjednik kluba De Laurentiis tvrdi da nije na prodaju, ogromna ponuda će biti sasvim sigurno iskušenje. Kao što kažu: Svi imaju svoju cijenu. Radujemo se duelu Osimhena i Haalanda."

Osimhen se povezuje s brojnim klubovima. Chelsea i Manchester United pokazuju najviše interesa, a tu je i PSG koji bi rado vidio ovog fudbalera u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajnom 24-godišnjaku je ovo treća sezona u Napoliju. Odradio je 83 utakmice i zabio je 45 golova, a ranije je u karijeri igrao za Lille, Charleroi i Wolfsburg.

Vidjet ćemo hoće li ogromne ponude, koje bi navodno mogle ići i do 130 miliona eura, navesti Napoli da proda čudesnog napadača. Interes je ogroman i sigurno je da će biti napada u ljetnom prijelaznom roku.

Top Komentari

Chelsea1
Majstore vidimo te u dresu Chelsea na ljeto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi