Spremno je preko 100 miliona eura: Ten Hag u United dovodi veliku zvijezdu kao zalog za budućnost

Prva akvizicija Holanđanina

Spremno je preko 100 miliona eura: Ten Hag u United dovodi veliku zvijezdu kao zalog za budućnost

E. Ganibegović

Manchester United prije nekoliko dana zvanično je potvrdio da će Ralfa Rangnicka na klupi naslijediti trenutni trener Ajaxa Erik ten Hag. 

Mediji su odmah počeli sa špekulacijama o tome koga će 52-godišnji Holanđanin prvo dovesti na Old Trafford, a La Repubblica najavljuje da će to biti 23-godišnji napadač Napolija Victor Osimhen.

On je u ljeto 2020. godine stigao u Napoli, kada su Talijani platili Lilleu preko 75 miliona eura za njegove usluge. Nigerijski napadač se dosta brzo uspio prilagoditi i postao najvažniji igrač u napadu momčadi.

Njegova impresivna tjelesna građa i izvanredna brzina zainteresovali su Arsenal za mogući transfer, ali iznos koji je potreban za dovesti ga za Topnike bio je previše.

Prema talijanskim medijima, Napoli želi dobiti najmanje 100 miliona eura za Victora Osimhena, inače ne želi prekinuti saradnju s 23-godišnjim napadačem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je spreman ponuditi i nešto više od 100 miliona eura za Osihmena, a u srijedu je bio sastanak igrača, njegovog agenta i De Laurentisa, čelnika Napolija, na kojem su razgovarali o budućnosti fudbalera iz Nigerije. 

Nigerijac je ove sezone na 28 utakmica postigao 16 golova i dodao pet asistencija za Napoli i bit će zanimljivo vidjeti ga kako će se snaći u Premier ligi, ako do transfera zaista i dođe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
iiiiiiiii lupanje sa portala ss.ba u vezi trasnfera u Manchester United zvanično je počeloooooo..... pred nama su dani click bait vijesti i povezivanje svega i svakoga sa Unitedom.
5 1
King_Kenny
...Osimhen je sasvim solidan napadac,ali veoma slicnih karakteristika kao Rashford...uglavnom,ako je ovo istina,on nije nikakav napredak,bolje Rashforda zadrzati,jer ko zna hoce li se ovaj adaptirati na EPL.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi