Victor Osimhen uletio među navijače i nastao je opšti haos
Nigerijski napadač ima zaista fantastičan odnos s navijačima Napolija (Foto: Screenshot)

Jedva su ga pustili da se vrati

Victor Osimhen uletio među navijače i nastao je opšti haos

M. Šljivak

Nigerijski napadač Victor Osimhen (24) igra zaista fenomenalnu sezonu u dresu Napolija i ovaj fenomenalni fudbaler vodi svoj tim prema tituli prvaka Italije, prve nakon 33 godine.

Victor Osimhen igra čudesnu sezonu. Protivnički defanzivci imaju ogromne probleme s njim, a zbog svojih sjajnih igara 24-godišnji napadač postao je miljenik navijača Napolija.

On u ljubavi navijača itekako uživa. Koliko ih poštuje pokazao je danas pred meč sa Speziom kada je odlučio otići na tribine i potom obaviti brojna fotografisanja s fanovima.

Svi su željeli da dobiju uspomenu s Osimhenom. Nigerijac je ostao koliko je mogao, a zatim se našao i u malim problemima jer mu navijači nisu dali da mirno siđe s tribina jer su neki ostali bez fotografije.

Ipak, na kraju je uspio da se nekako izvuče. Ovakve scene se zaista ne pamte u svijetu fudbala i ovo je samo dokaz koliko je Nigerijac omiljen među navijačima tima iz Napulja.

Oglasi

Nije nikakvo čudo što je ljubav ogromna. Osimhen igra zaista sjajno, svim srcem se bori za njihov klub i vjerovatno bi od ovih navijača mogao tražiti šta god želi i to bi dobio.

S obzirom na to da je u odličnoj formi, nigerijski napadač je privukao pažnju brojnih drugih klubova, pa se tako u posljednje vrijeme povezivao s Manchester Unitedom, Chelseajem i PSG-om.

Napoli ga vjerovatno neće moći sačuvati od ogromnih ponuda. Pretpostavlja se da bi na transferu ovog 24-godišnjaka tim sa Diego Maradona stadiona mogao zaraditi i preko 120 miliona eura.

Victor Osimhen je profesionalnu karijeru počeo u njemačkom Wolfsburgu. Pravu šansu u prvom timu nije dobio, pa je otišao na posudbu u belgijski Charleroi, gdje su krenuli i golovi.

Nakon odlične sezone u Belgiji 2019. godine je potpisao za Lille. Nastavio je s fantastičnim nastupima u dresu ovog tima i Napoli je odlučio da ga dovede godinu dana kasnije za rekordnih 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada im se taj transfer isplaćuje. Osimhen igra fenomenalno, golovi su konstantni i uskoro bi mogli čak i zaraditi duplo veću cifru od one koje su uložili u njega.

Osimhen je ove sezone postigao 15 pogodaka u 20 utakmica za Napoli, a ukupno je u 82 utakmice postigao 43 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi