Napoli s dvije majstorije srušio Romu, utrka za Scudetto više nije zanimljiva

Osimhen i Simeone za +13

Napoli s dvije majstorije srušio Romu, utrka za Scudetto više nije zanimljiva

E. Škorić

Nogometaši Napolija i Rome odmjerili su snage večeras u derbiju 20. kola italijanske Serije A, a domaćin je slavio sa 2:1 uz dva sjajna gola.

Napoli ove sezone igra sjajno i ima dobru bodovnu zalihu u odnosu na prije svih Inter, koji je do večeras bio na -10. Imali su Napolitanci velika očekivanja i od ovog duela, s nadom da će opet otići na 13 bodova prednosti, a na kraju su u tome i uspjeli.

Roma Josea Mourinha je odigrala dosta dobar meč, na momente su bili bolji rival, a nedostajalo je i malo sreće da izbjegnu poraz. Ipak, Napoli je tim sastavljen od nekolicine majstora koji mogu da budu prevaga i upravo su dvije individualne majstorije presudile pobjednika.

U 17. minuti golčinu je postigao prvi strijelac Serije A Victor Osimhen. Reprezentativcu Nigerije to je bio 14. pogodak, a interesantno da je njegov sunarodnjak, Lookman iz Atalante, drugi na listi sa 12 golova. Lautaro Martinez je još jedino uz njih dvocifren, pošto napadač Intera ima 11 golova.

No, da se opet vratimo na duel Napolija i Rome. Nastavak je donio dva gola. Prvo je Roma u 75. minuti preko Stephana El Shaarawyja uspjela da izjednači, ali je u 86. minuti Napoli došao do pobjede.

Oglasi

Piotr Zielinski je dodao do Giovannija Simeonea, a ovaj ispalio projektil za 2:1 i za veliko slavlje na jugu Italije, gdje se uveliko počinje otvarati šampanjac.

Napoli Scudetto čeka od 1990. godine i nikada nije bio ovako blizu. Osim što Spallettijevi igrači briljiraju i daleko su najkvalitetniji u Seriji A, u prilog im idu i druge okolnosti poput žestoke kazne Juventusu kojem je oduzeto 15 bodova ili raspada aktuelnog prvaka Milana, koji je danas sa 2:5 na San Siru izgubio od Sassuola. Muči se i Inter, pa je nekako već jasno da će Napoli postati prvak iako ima još mnogo do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli narednog vikenda ide u goste Speziji, dok će Roma imati nešto lakši zadatak na Olimpicu protiv Empolija.

Italijansko prvenstvo polako postaje dosadno, Napoli se snažno zaputio prema Scudettu, pa će zanimljivo biti jedino u borbi za evropska mjesta i u borbi za opstanak gdje uvijek bude jako puno uzbuđenja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Forza Napoli!!! Eh, dje su svi oni sto su bili ubjeđeni kako ce Napoli da kiksa i padne. Jesu me ubjedljivali. Ma ide moj Napoli, dere sve! Steta sto mi je Roma ovako losa. Navijao sam za Romu, al Napoli je bolji. Inace moja dva omiljena kluba u zadnjih 10 godina. Vise puta sam navijao protiv svog Juventusa za njih da uzmu scudetto i evo Napoli je uspio. Baš mi je drago, sad konačno mogu da prebolim gol od Zaze kad udje u drugom poluvremenu i dade onaj gol i Napoli izgubi titulu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti