Odmah nakon osvajanja titule odlučeno je o sudbini Victora Osimhena

De Laurentiis prelomio

Odmah nakon osvajanja titule odlučeno je o sudbini Victora Osimhena

Eldar Ganibegović

Napoli je nakon godina i godina čekanja osvojio titulu prvaka Italije, a njihov predsjednik odlučio je o sudbini igrača koji je najzalužniji za taj uspjeh.

Nakon 33 godine čekanja titula prvaka Italije ide u ruke igrača Napolija, a jedan od igrača koji je za to najzaslužniji jeste nigerijski napadač Victor Osimhen.

Osimhen igra sjajnu sezonu u dresu Napolija. Napadač je postigao 27 golova u 34 odigrana meča, a svojim nastupima privukao je pažnju klubova poput PSG-a, Manchester Uniteda ili Bayerna.

Uprkos interesovanju evropskih giganata, Napoli ne želi pustiti Victora Osimhena, a kontroverzni predsjednik De Laurentiis je jasno kazao šta (ne) planira s njim.

"Neću prodati Victora Osimhena ovog ljeta. Ni pod kojim okolnostima", rekao je De Laurentiis, pa otkrio da ostaje i trener:

"Već sam aktivirao opciju produženja ugovora Luciana Spallettija za sljedeću sezonu".

Podsjetimo, Napoli je Osimhena doveo u ljeto 2020. godine iz francuskog Lillea za 75 miliona eura, a prije nekoliko dana je objavljeno da želi duplo više.

Ne tako davno, Osimhen je zabrinuo navijače Napolija izjavom da karijeru želi nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mnogi smatraju Premier ligu najboljom ligom, ali sam u jednoj od pet najboljih liga na svijetu, u Italiji. Naravno, naporno radim da ispunim svoj san da igram u Premier ligi jednog dana", rekao je Osimhen.

Sudeći prema izjavi predsjednika Napolija, iduće sezone Osimhena definitivno nećemo gledati u Engleskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti