Uplakani Osimhen operisan, Spalletti šokiran jer je na duži period ostao bez napadača

Zadobio tešku povredu

Uplakani Osimhen operisan, Spalletti šokiran jer je na duži period ostao bez napadača

E. Škorić

Nigerijski reprezentativac Victor Osimhen povrijedio se u nedjelju u derbiju između Intera i njegovog Napolija.

Gora vijest od samog poraza, prvog u Seriji A ove sezoe, za Napoli je svakako teška povreda jednog od najboljih igrača, sjajnog golgetera Osimhena.

On je jutros operisan, a prve informacije kažu da će pauzirati 90 dana, što znači da će propustiti dobar dio sezone, a to bi za Napolitance moglo da bude pogubno s obzirom da se bore za titulu.

"Nadam se da će biti spreman za duel s Milanom u decembru", kazao je trener Napolija Luciano Spalletti prije nego je saznao da će njegov napadač izbivati i do marta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osimhen će propustiti i Afrički kup nacija s Nigerijom, a za očekivati je da se možda vrati za derbi protiv Lazija na Olimpicu krajem ferbruara, no i to je pod velikim pitanjem.

Top Komentari

adis_D11
I kreće pad Napolija, eto prilike za Milanske klubove da uzmu prvenstvo. Možda i nas Dzeko konačno i u Italiji uzme skudeto kad nije mogao sa onom luzerskom Romom.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije