Napoli spremio prvi ljetni transfer
FOTO: EPA

Ova odluka bi mogla samo značiti jedno?

Napoli spremio prvi ljetni transfer

H. Zilić

Napoli je eliminisan u četvrtini finala Lige prvaka od ekipe Milana, ali u prvenstvu Italije situacija je dobra i Napolitanci su sve bliži Skudetu na koji čekaju više od tri decenije.

Kako se ljeto bliži, tako se pojavljuju brojne špekulacije u vezi transfera.

Ako je vjerovati italijanskim medijima izgleda da su Napolitanci dogovorili prvi ljetni transfer.

Dres tima sa juga Italije trebao bi nositi 22-godišnji napadač Thiago Almada koji trenutno igra u MLS-u za ekipu Atlante.

Ugovor sa Atlantom ima do kraja 2025. godine tako da bi Napoli morao odriješiti kesu u ovom slučaju, a čini se da su spremni na ovaj posao.

Oglasi

Pomenuti fudbaler je u Atlantu došao početkom 2022. godine iz Velez Sarsfielda.

Upravo je u Velezu prošao sve omladinske kategorije, igrao za prvi tim, a igrama u Atlanti se izborio i za status reprezntativca Argentine.

Za Gaučose je debitovao u septembru 2022. godine, a skupio je tri nastupa i upisao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pomenutog fudbalera su pratili još neki evropski klubovi. Spominjala se Sevilla, kao i Porto, ali čini se da je Napoli u cijeloj priči bio najbrži i najkonkretniji.

Dovođenje nvoog napadač postavlja dosta pitanja u Italija, a jedno od njih je da li se Napoli ovim potezom sprema na odlazak Osimhena? Uzbudljivo ljeto nas čeka na jugu Italije u to sada nema sumnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije