Nova zvijezda na fudbalskom nebu: Lavovi drže konce, cijena je astronomska!
FOTO: EPA

Žele ga velikani u svojim redovima

Nova zvijezda na fudbalskom nebu: Lavovi drže konce, cijena je astronomska!

Haris Zilić

Švedski reprezentativac Viktor Gyokeres igra fudbal života u dresu lisabonskog Sportinga nakon što je ljetos stigao iz redova engleskog Coventrya gdje je također briljirao.

Goykeres je ove sezone na 20 utakmica za Sporting u svim takmičenjima zabio 17 golova i upisao osam asistencija i igra u nevjerovatnoj formi.

Sporting je Coventryu ljetos platio 20 miliona eura, a sada mu je cijena duplo porasla.

Šveđanin trenutno vrijedi 45 miliona eura, a sjajne igru su naravno ovog fudbalera stavile ne radar brojnih evropskih klubova.

U svojim redovima Gyokeresa žele Atletico Madrid, Chelsea, Bayern, Real Madrid, ali Sporting je jasan po tom pitanju.

Oglasi

Portugalski mediji pišu da Sporting neće pustiti Gyokeresa ako ne dođe ponuda duplo veća od trenutne vrijednosti. Dakle, Gyokeres može napustiti Lisabon za 90 miliona eura.

Cijema je astronomska, ali u Sportingu su svjesni kakvog igrača imaju, a pri tome je vezan ugvorom do ljeta 2028. godine, dakle Sporting ima sve u svojim rukama.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Prije Coventrya ovaj 25-godišnji fudbaler je išao na posudbe jer je bio član Brightona gdje nije dobio pravu priliku. Bio je na posudbi u pomeutom Coventryu, St. Pauliju, a u Brighton je došao 2018. godine iz Brommapojkarne.

Nema sumnje da švedska ima nevjerovatnog fudbalera koji će biti lider ove skandinavske selekcije u narendim godinama, a za Švedsku je skupio 19 nastupa i postigao pet golova, bio je i redovan član omladinskih selekcija Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi