Marinović svjestan važnosti utakmice, otkrio i koga želi u potencijalnom finalu Kupa BiH

Trener Borca pred utakmicu sa Širokim Brijegom

Marinović svjestan važnosti utakmice, otkrio i koga želi u potencijalnom finalu Kupa BiH

Esmer Oštraković

Fudbaleri Borca revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju na svom terenu protiv Širokog Brijega. Imaju domaći prednost od dva gola jer su u prvoj utakmici slavili sa 3:1.

Marinović smatra da ne smije biti opuštanja kod njegovi igrača uprkos prednosti koju imaju.

"U prvoj utakmici smo ostvarili pozitivan rezultat, ali ono što sigurno moramo znati je to da ne smije doći do opuštanja. Ekipa Širokog je jako kvalitetna ekipa, naravno ovo je polufinale i oni će doći da dobrom igrom se domognu finala.

Nakon ove prve utakmice oni nemaju šta da izgube. Što se nas tiče, moramo se postaviti na način kako smo se postavljali u svim dosadašnjim utakmicama. Moramo biti konkretni, čvrsti i da dobrom igrom dođemo do rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH."

Jasno je Marinoviću da nema nepoznanica na ovoj utakmici.

"Sigurno da nepoznanica nema, igrali smo dosta utakmica. Kao što sam već rekao kvalitetni su, možda taj kvalitet ne prati bodovni saldo, ali svakako da imaju dosta dobrih igrača, pogotovo na tim bočnim pozicijama u fazi napada.

Oglasi

Bez obzira na to, sve nam je poznato i u tu utakmicu moramo ući kao da nemamo taj rezultat iz prve utakmice. Nadam se da ćemo odigrati na najbolji način i plasirati se u finale."

Na pitanje koga priželjkuje u eventualnom finalu Marinović je rekao:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Teško je reći. To je kup takmičenje, prva utakmica je završila 0:0, ali u ovom takmičenju su izenađenja moguća. Šta bi mi više voljeli... Ono što se desi u toj utakmici će se desiti, gledano ovako možda bi priželjkivali Slogu,ali ne želim razmišljati o tome. Gledam svoju ekipu i da mi prvo završimo svoje, pa ćemo onda vidjeti šta će se desiti u toj drugo utakmici", kazao je Marinović.

Kada je riječ o narednoj prvenstvenoj utakmici, fudbaleri Borca će gostovati na Koševu kod Sarajeva.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celvedin
Navijam za Zelju ali ovaj Vinko je veliki gospodin nek se ljuti ko hoce
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti