Tek su ušli u Prvu ligu FBiH, a već prave novu tribinu na stadionu

Visoke ambicije

Tek su ušli u Prvu ligu FBiH, a već prave novu tribinu na stadionu

A. Čaušević

Rijetki su klubovi koji se u vrijeme pandemije koronavirusa odluče za početak infrastrukturnih projekata.

NK Vis Simm Bau je pravo osvježenje na startu nove sezone Prve lige. U svojoj debitantskoj sezoni klub iz Kosove igra odlično.

Predvođen ambicioznim rukovodstvom novi federalni prvoligaš se nalazi u vrhu tabele, ali je primoran da svoje mečeve igra u Tešnju.

Međutim, i to će se uskoro promijeniti jer je ovih dana počela izgradnja nove tribine na stadionu Kosova kapaciteta 2.500 sjedećih mjesta.

"Poštovani simpatizeri, navijači i ljubitelji nogometa koristimo ovu priliku da na početku izgradnje velikog projekta za naš klub i našu Mjesnu zajednicu Kosova damo nekoliko informacija!

Naime , kao što vidite proteklih dana je krenula izgradnja velike i glavne tribine stadiona u Kosovi, tribina koja će prema izmjenjenom projektu moći primiti oko 2.500 navijača.

Prije početka dijeljenja informacije o planu izgradnje glavne tribine dužni smo vam dati informaciju i o „prekrivanju“ stare tribine s obzirom da je ona građena i od sredstava simpatizera i navijača kluba. Stara tribina nije urađena prema početnom zacrtanom projektu od 8 redova, pa je izmjenom skraćena na 6 redova koji ne bi mogli sa postavljenim stolicama zadovoljiti i 1.ligu Federacije BiH, uz sve to dosta je stvari mijenjano bez pristanka nadzora te tako staru tribinu učinili ne korisnom i loše urađenom za korištenje prilikom igranja u višim rangovima.

[facebook]https://www.facebook.com/vis.simmbau.kosova/posts/1649071961940966[/facebook]

Ulaskom u 1.ligu Federacije BiH i sklapanjem respektabilne ekipe prvi čovjek kluba gosp.Mirza Mujkanović je odlučio iskoristiti maksimalno prostor gdje se sada upravo gradi prva i glavna tribina te tako prema izmjenjenom projektu uz veliku pomoć nadzora radova gosp.Jasmina Halilovića doći do situacije da će tribina imati ukupno 14 redova, svaki red bi bio dužine od 103 metra.Kako bi još bolje iskoristili prostor dijela gdje nije bilo tribina odlučeno je da se ispod novih tribina ugrade prostorije za potrebe kluba sa ukupno oko 250 kvadrata, te bi tako glavna tribina osim 2.500 sjedećih mjesta posjedovala i funkcionalne svlačionice i sve potrebne prostorije koje zahtjevaju propozicije Premijer lige BiH, a izlaz iz istih bi bio na sredini ispod glavne tribine. Radovi su u toku, a momci iz firme FOMS Šije rade za sada svoj posao na najbolji mogući način.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nadamo se da će vrijeme u narednom periodu poslužiti i da će radovi na izgradnji glavne tribine i uređenju travnjaka za odigravanje utakmica 1.lige Federacije biti uspješno okončani do mjeseca marta!

Želimo naglasiti i činjenicu da nas je Općina Maglaj i ovaj put ignorisila u širem krugu, kao i predhodnih 8-mjeseci i nije učestovala u financiranju niti 1,00-km, za ovaj veoma vazan projekat kako za našu Kosovu tako i samu Općinu Maglaj", naveli su iz Vis Simm Bau.

Top Komentari

Belajsuz1989
Drago mi je kad ljudi u malim mjestima prave dobru pricu nazalost kod nas slabo ima sluha za to.Svaka cast
9 1
mirza24
Koja stranka je na vlasti u Maglaju
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi