Više nije prvi kandidat za slobodnjake: Pjanić otvoreno o dolasku Cristiana Ronalda u Juventus

"Sada mi Dybala nije jedina konkurencija"

Više nije prvi kandidat za slobodnjake: Pjanić otvoreno o dolasku Cristiana Ronalda u Juventus

Endin Čaušević

Juventus je minulog vikenda na svom terenu savladao Lazio sa 2:0 u derbiju drugog kola italijanske Serije A, a prvi gol za Staru damu na fantastičan način postigao je Miralem Pjanić.

Stara dama je uspjela doći do druge pobjede u novoj sezoni iako je još uvijek jasno da igra ovog tima nije na onom nivou na kojem se očekuje da bude. Međutim, aktuelni prvak Italije pokazao je još jednom da se pobjede jedine pišu, te da o lošim igrama nakon toga niko i ne govori.

Trenutak koji je prelomio utakmicu desio se sredinom prvog poluvremena kada je fenomenalan gol s vrha kaznenog prostora postigao Pjanića za vodstvo Juventusa od 1:0. Pjanić je tako na najbolji način proslavio potpisivanje novog ugovora koje je ozvaničeno prije nekoliko dana. Nakon utakmice bh. reprezentativac je gol posvetio svima u klubu, te poručio da je sretan što ostaje.

"Sretni smo početkom ove sezone jer smo upisali dvije pobjede i to nikada nije lako na početku. Nismo još uvijek briljantni, ali najvažnije je da pobjeđujemo. U Juventusu sam izrastao u pravog igrača i veoma sretan sam ovdje. Otkako sam došao uspio sam da prevaziđem svoje limite i postanem bolji fudbaler i jednostavno sam znao da će se to desiti kada dođem u Juvenuts", rekao je Pjanić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zbog toga sam gol posvetio klubu, saigračima i navijačima koji mi daju potrebno samopouzdanje. Nadam se da ćemo osvojiti još mnogo trofeja zajedno i Juventus je klub koji ide na sve trofeje. Slobodni udarci? Sada Dybala nije jedina konkurencija jer imamo i Ronalda koji je poprilično dobar u tome. On je u prethodnim godinama dokazao da je najbolji igrač na svijetu i mnogo smo dobili njegovim dolaskom".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi