'Više smo se namučili sa Benficom nego protiv Reala i Juventusa'

Bahatost ili višak samopouzdanja?

'Više smo se namučili sa Benficom nego protiv Reala i Juventusa'

S. Grebović

Ekipa Ajaxa ove je sezone zadivila fudbalsku Evropu, ali i svijet plasmanom u polufinale Lige prvaka.

Polufinalisti Lige prvaka su takmičenje počeli još u drugom kolu kvalifikacija, što nikome nije pošlo za rukom do sada.

Igrači Erika ten Haga su u toj rundi izbacili Sturm iz Graza, zatim su u trećem kolu izbacili Standard iz Liegea, da bi u play offu bili bolji od ukrajinskog Dynamo Kieva.

U grupnoj fazi najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja za protivnike su imali Bayern, Benficu i AEK, a iz grupe su dalje prošli kao drugoplasirani sa 12 bodova i bez poraza.

Žrijeb u Nyonu im je u polufinalu dodijelio trostrukog uzastopnog prvaka Starog kontinenta, madridski Real. U prvoj utakmici u Amsterdamu Kraljevi su slavili sa 2:1, da bi ih u revašu na Santiago Bernabeuu Kopljanici pregazili 4:1.

Četvrtfinale im je donijelo još jednog evropskog velikana, veliki Juventus predvođen Cristianom Ronaldom, ali daleko od toga da su se četverostruki prvaci Evrope prepali Stare dame. Nakon revaša na svom terenu, uslijedilo je novo gaženje u gostima sa 2:1.

Sinoćnji trijumf protiv Tottanhama 1-0 širom im je otvorio vrata stadiona Wanda Metropolitano, gdje će se 1. juna ove godine igrati finale Lige prvaka.

Jedan od glavnih kotačića u igri Ajaxa je Hakim Ziyech, koji je sinoć dao zanimljiv odgovor na pitanje novinara protiv koga je njegovoj ekipi ove sezone bilo najteže igrati: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Najteži protivnik ove sezone? Hm, ako mene pitate Benfica!", izjavio je Marokanac i šokirao sve prisutne, koji su očekivali da će reći da je to bio Real ili Juventus.

Ovo je možda i najbolji dokaz da igrači Ajaxa nemaju respekta ni prema kome ove sezone i da su u svakoj utakmici prepuni samopouzdanja.

Top Komentari

TipsterXO
Pa dovoljno je pogledati omjer protiv Benfice, Reala i Juventusa i vidjet da je lik upravu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi