Visok let, naglo prizemljenje: I zvanično je propao plan o stvaranju novog diva evropskog fudbala

Stigla i potvrda

Visok let, naglo prizemljenje: I zvanično je propao plan o stvaranju novog diva evropskog fudbala

A. Čaušević

Dolaskom koronavirusa počela je i priča o stvaranju novog super jakog tima koji bi u narednim godinama trebao pomrsiti račune mnogim evropskim velikanima. 

PCP Capital Partner, konzorcijum iz Saudijske Arabije, na čelu sa princom Mohammedom bin Salmanom planirao je kupovinu Newcastle Uniteda, međutim pregovori su i zvanično propali.

"Proces primopredaje je bio prolongiran i kraja nije bilo na vidiku tako da je ugovor između investicione grupe i klupskih vlasnika propao. Činjenica da naša teza o investiranju nije podržana uz nedostatak sigurnosti o okolnostima u kojim će započeti naredna sezona", saopšeno je iz PCP konzorcija.

PCP je za kupovinu Newcastle Uniteda ponudio cifru od 300 miliona funti. Britanski mediji su posao počeli smatrati završenim, ali je nakon teških optužbi na račun Saudijaca prije svih od organizacije Amnesty Internetional zbog kršenja ljduskih prvaka zatraženo da se pregovori stopiraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Presudio je i utjecaj BeIn Sportsa koji je masno platio prava na prijenos utakmica, pa će dolazak Edinsona Cavanija, phillipea Coutinha, Radje Nainggolana, Kalidou Koulibalyja za navijače Svraka ostati samo pusti san.

Top Komentari

struja
Bravo!Ubicama ne dati u sport
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi