Rakow slavio uz sjajne odbrane Kovačevića, Mešanović postigao gol za Termalicu

Poljska

Rakow slavio uz sjajne odbrane Kovačevića, Mešanović postigao gol za Termalicu

E. Škorić

U meču 12. kola poljske Ekstraklase Rakow je s 3:2 pobijedio Termalicu u sjajnom i dramatičnom meču.

Rakow je poveo nakon što je Tekijaski postigao autogol i to nakon promašenog penala Lopeza, ali Tekijaski se iskupio u 58. minuti kada je pogodio za 1:1.

Rakow je preko Lopeza u 63. minuti, koji se eto iskupio i za promašeni penal, došao do novog vodstva, a Petrasek u 78. minuti zabija za 3:1. Tek u samoj završnici meča je bh. internacionalac i rezervista Muris Mešanović pogodio za utjehu gostiju i konačnih 3:2.

Bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević imao je neke zapažene odbrane na golu Rakowa, koji se nalazi na drugom mjestu na tabeli sa tri boda manje od vodećeg Lecha, koji ima i utakmicu više.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi