Vladan Kovačević ne odustaje od dresa Srbije: "Dat ću sve od sebe, meni to nije zatvorena tema"
Kovačević je upisao sedam nastupa za U21 selekciju BiH

Nekadašnji reprezentativac BiH

Vladan Kovačević ne odustaje od dresa Srbije: "Dat ću sve od sebe, meni to nije zatvorena tema"

Midhat Šljivak

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević (26) ne odustaje od nastupa za reprezentaciju Srbije. Potvrdio je to u podcastu Alesto kojeg vodi čuveni srpski novinar Aleksandar Stojanović.

Vladan Kovačević odlučio se zahvaliti pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine, gdje bi vjerovatno ubrzo imao ulogu prvog golmana, te je odlučio braniti za selekciju Srbije.

Međutim, Svjetska fudbalska federacija nije dozvolila 26-godišnjem golmanu Rakowa da promijeni nacionalne boje. Pravila su sasvim jasna i on ne može nikad braniti za Srbiju.

Ipak, Kovačević ne odustaje. Tvrdi da Orlovi za njega nisu zatvorena tema. Potvrdio je to u gostovanju u podcastu Alesto

"Mogu da kažem da to još uvijek nije zatvorena tema. S moje strane ću dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti ili ne, nije na meni. Dat ću sve od sebe, kao i ljudi koji rade oko mene. Da li ću ga obući, to će budućnost da pokaže", rekao je Kovačević u podcastu Alesto.

Rado bi Kovačević i da Srbija osvoji prvenstvo Evrope koje se igra ovog ljeta u Njemačkoj.

Oglasi

"Volio bih da Srbija osvoji, ali biće teško. Mislim da je Francuska najkompletnija reprezentacija", istakao je Kovačević.

Ovaj čuvar mreže je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao sedam utakmica. Imao je i poziv za A tim, no nije upisao minute.

Sarajevo čeka njegov transfer

FK Sarajevo u kojem je Vladan Kovačević stasao kao golman nestrpljivo čeka njegov transfer koji bi se trebao desiti ovog ljeta.

Kovačević je u podcastu priznao kako je bio veoma blizu transfera u Benficu. Spakovao je kofere, ali mu je nekadašnji menadžer zbog provizije upropastio transfer.

Oglasi

Promijenio je potom menadžersku agenciju. Ovog ljeta ga vjerovatno čeka transfer iz Rakowa koji za njegove usluge traži barem osam miliona eura.

Bordo timu pripada 15 posto od njegovog narednog transfera. To bi na kraju mogla biti milionska cifra i vidjet ćemo koliko će tim s Koševa inkasirati novca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH.

Već tri godine ovaj čuvar mreže je član poljskog Rakowa, a dva puta je proglašavan najboljim golmanom sezone u Poljskoj.

Top Komentari

user1676717906
Jedi ****a majmune, koga ti zanimas, ****o vlasko.
2 0
Delegat
Mrs majmune jb vas on je li vam placa da pisete o njemu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi