Kovačević prošao ljekarske preglede, sutra potpisuje, otkupna klauzula u Sportingu ostavlja bez daha
FOTO: EPA

Sjajan transfer nekadašnjeg golmana Sarajeva

Kovačević prošao ljekarske preglede, sutra potpisuje, otkupna klauzula u Sportingu ostavlja bez daha

Esmer Oštraković

Vladan Kovačević uskoro će postati novi golman Sportinga iz Lisabona koji od njega ima velika očekivanja.

Uprava Sportinga daje svoj maksimum kako bi što prije završila potpis Kovačevića od čijeg dolaska očekuju mnogo, a nadaju se da će uspjeti u narednim godinama i dobro zaraditi na njegovoj eventualnoj prodaji.

Naime, Kovačević će potpisati ugovor na pet godina sa Sportingom, dakle do 2029. godine, a Portugalci tvrde da će njegova otkupna klauzula iznositi čak 60 miliona eura.

Vladan Kovačević prošao je ljekarske preglede sa Sportingom i sutra će potpisati ugovor na pet godina sa ovim klubom. Rakow će fiksno dobiti 4.8 miliona eura, te još 1.2 miliona eura u raznim bonusima, ali i 10% od naredne prodaje tvrde mediji iz Portugala.

Naravno obzirom da je veliki transfer pred Kovačevićem svima je najviše za oko zapala ta otkupna klauzula koja će iznositi čak 60 miliona eura, a to znači da u Sportingu vjeruju da će Vladan u narednim godinama napraviti veliki transfer.

Oglasi

Osim u Rakovu, zadovoljno trljaju ruke i na Koševu jer će i Sarajevo dobiti 15% od iznosa.

Po ugovoru s Rakowom bh. klub ima pravo na 15% od iznosa transfera, a to znači da bi Sarajevo trebalo zaraditi 720 hiljada eura fiksno, bez bonusa, a naravno jasno je da bi i od bonusa trebali dodatno zaraditi.

A, na društvenim mrežama pojavio se i video kada je Vladan Kovačević stigao u Lisabon.

Oglasi

Nakon što je doskorašnji prvi golman otišao odmah su u Sportingu krenuli u potragu za novim golmanom, a izbor je pao upravo na Kovačevića od kojeg Ruben Amorim ima velika očekivanja.

Zanimljivo je da je prošlog ljeta Kovačević bio jako blizu dolaska u Benficu i navodno je tada sve bilo dogovoreno, ali je posao ipak na kraju propao.

Podsjetimo, Kovačević je branio u dresu Sarajeva iz kojeg je prije nekoliko godina otišao u Rakow, a sada je kako stvari stoje iz Poljske napravio novi sjajan transfer u Sporting.

Portugalski novinari koji su dočekali Kovačevića na aerodromu kažu da je golman bio sjajno raspoložen, nasmijan, te da je rekao samo jednu rečenicu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Vidimo se sutra", bile su riječi Kovačevića, navode mediji iz Portugala.

U Portugal je Kovačević stigao u društvu supruge Sofije.

Top Komentari

Sanska_Prangija
A jes ruzan sve boje svoje vlasko
1 5
Ende
VLADAN BRAT HORDAŠ , SVAKA ČAST !!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti