Reprezentativac BiH napušta Anderlecht i seli u Dinamo
U Anderlechtu navodno čine sve kako bi pronašli potencijalnog kupca, nadaju se turskim i ukrajinskim klubovima, ali trenutno nema konkretne ponude. U međuvremenu agent Srđan Jeremić je izjavio kako bh. nogometaš želi ostati u Anderlechtu (Foto: EPA)

Igrač sa brojem 6 mijenja tim

Reprezentativac BiH napušta Anderlecht i seli u Dinamo

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine naspustiće Anderlecht do kraja prelaznog roka.

Seks afera bh. igrača i pjevačice Jelene Karleuše nije potresla samo ovdašnju javnost, već je odjeknula i do Belgije, a u velikanu iz Brisela su odlučili da ga zbog svega što je nepravio u prethodnim mjesecima pošalju u mladi tim.

"Donesena je odluka, Vranješ trenira s U21 timom i razgovori između Anderlechta i njegovog agenta su uveliko u toku. Ne znam šta očekivati, to su ipak stvari o kojima brine sportski direktor Verschueren", kazao je Par Zetterberg, pomoćni trener Anderlechta.

Međutim, do kraja prelaznog roka ovaj defanzivac bi mogao promijeniti klub. Anderlecht ga je spreman pustiti, a novi klub bi mogao biti kijevski Dinamo.

Ukrajinski mediji tvrde da je kontak sa reprezentativcem BiH uspostavljen i igrač broj 6 bi na kraju karijeru mogao nastaviti u Ukrajini.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Anderlecht bi na transferu ovog fudbalera mogao zaraditi milion i po eura, kolika je njegova trenutna vrijednost.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u karijeri promijenio veliki broj klubova. Počeo je u banjalučkom Borcu, a od poznatijih timova nastupao je još za Zvezdu, Sporting Gijon i AEK.

Top Komentari

Adnanos
Taj fazon je prijeratni. Znam da kad je Meho Kodro igro za Barcelonu da jedan jugoslovenski (srbin) komentator nije zelio izgovorat njegovo ime ni prezime nego je govorio igrac sa brojem. A sve ostale igrace je imenom zvao.
10 2
Haroni
Koga pisac proba impresionirat sa konstantnim "igrač broj 6".
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi