Vladimir Petković nakon utakmice: Bili smo naivni i zato smo kažnjeni
Švicarska je prokockala tri gola prednosti

Švicarci su na nevjerovatan način ostali bez tri boda

Vladimir Petković nakon utakmice: Bili smo naivni i zato smo kažnjeni

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Švicarske je večeras u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrala na svom terenu protiv Danske 3:3.

Švicarci su imali veliko vodstvo od 3:0 u 84. minuti i praktično su već upisali tri boda, ali Danci su uspjeli postići tri gola za devet minuta i doći do boda.

Tako je Švicarska propustila veliku priliku da upiše i drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama i dođe na prvo mjesto na tabeli, a toga je svjestan i selektor ove reprezentacije Vladimir Petković koji je komentarisao ovu utakmicu nakon njenog završetka.

"Igrali smo previše povučeno u zadnjim minutama, čak malo i naivno. U drugom trenutku smo izgledali pogubljeno na terenu i zato smo kažnjeni", rekao je Petković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Počeli smo padati u igri nakon njihovog prvog gola, posebno smo bili loši u visokim loptama. Da smo bili malo više fizički bolji na terenu možda bismo i izdržali", dodao je Petković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi