Čuveni trener Slovana nema objašnjenje za poraz u Mostaru: "Ne znam zašto smo igrali ovako"

Vladimir Weiss nakon poraza od Zrinjskog

Čuveni trener Slovana nema objašnjenje za poraz u Mostaru: "Ne znam zašto smo igrali ovako"

M. Šljivak

Zrinjski je večeras u Mostaru savladao Slovan iz Bratislave s 1:0 u prvom susretu play-offa Konferencijske lige.

Plemići su odigrali fenomenalan meč i na kraju su zasluženo stigli do pobjede kojom su došli na korak od plasmana u grupnu fazu takmičenja.

Međutim, ovaj trijumf potrebno je potvrditi naredne sedmice u revanšu. Bit će to sigurno još jedan ogroman izazov za bh. prvaka, ali je tim Sergeja Jakirovića pokazao da se može igrati protiv Slovana.

Trener tima iz Bratislave Vladimir Weiss nije naročito zadovoljan izdanjem svog tima i čestitao je Zrinjskom na zasluženoj pobjedi.

"Protivnik je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Nismo igrali dobro, ne znam koji je razlog za to. Analizirat ćemo utakmicu i vidjeti šta se desilo", rekao je Weiss.

Nezadovoljan je napadačkom igrom i priznaje da je njegov tim došao po 'nulu'.

"Nismo ništa kreirali prema naprijed. Pripremali smo se da ne primimo gol, nažalost jedna reakcija našeg defanzivca bila je loša i primili smo gol. Sada se fokusiramo na revanš. Zrinjski je danas zasluženo pobijedio".

Slovan će u revanšu krenuti ofanzivno. Cilj je pobjeda od dva gola razlike i prolaz dalje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Vidjet ćemo. Zrinjski je u prednosti. Mi moramo postići dva gola i ne primiti. Nadam se da ćemo uspjeti pobijediti dva razlike, ali moramo pokazati kvalitet na terenu protiv jako dobrog protivnika", rekao je Weiss.

Revanš meč Slovana i Zrinjskog igra se narednog četvrtka u Bratislavi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...e moj Weiss,potjeraj te mrtvace,gube od ovih kukuruzligasa...ocekujem da ih razvalite u revansu...
7 6
zilan66
Ovi iz zrinje se upalili ko zub kutnjak .sad odjednom mi trebamo biti patriote i navijati iz klub iz nase lige,klub ciji navijaci velicaju uzp,napadaju djecu,tuku ajo predju do zap. djela grada,nepriznaju zastavu bih,pljuju po ovoj drzavi ,slavite bilbiju kao heroja a u zap hercegovini sva cirilica sa saobracajnih znakova izbrisana,itd,itd.zato slavite niko vam ne brani ali nemojte se cuditu zasto vas ne gotivimo.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi