Vlahović u životnoj formi, navijači Fiorentine će se ipak razočarati

Želi da ide, to je jasno

Vlahović u životnoj formi, navijači Fiorentine će se ipak razočarati

Samir Mlaćo
Srbijanski napadač Dušan Vlahović igra u životnoj formi u Italiji.

Ugovor sa Fiorentinom mu vrijedi od juna 2023., što već stvara prve probleme.

Veliki broj klubova želi Vlahovića, pa Viole moraju reagovati.

“Nekoliko puta mu je ponuđen najveći ugovor u historiji kluba. Dušan i njegov agent su stavili do znanja da ne žele da ga prihvate. Naša ponuda je i dalje na stolu“, istakli su iz Fiorentine.

U pobjedi Fiorentine protiv Salernitane (4:0) u nedjelju Vlahović je postigao nova dva pogotka, te stigao do brojke od 15 golova u Seriji A ove sezone čime je prvi strijelac, iznad Immobilea koji ima 13.

Također, bio je to njegov 32. pogodak u 2021. godini u najjačem rangu italijanskog fudbala, te je na pragu da izjednači ili sruši rekord Cristiana Ronalda po broju golova u kalendarskoj godini. Portugalac ima samo gol više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priliku za to Vlahović će imati na još dva meča. Fiorentina prvo 19. decembra dočekuje Sassuolo, dok tri dana kasnije gostuje kod Verone što će im biti posljednji meč u tekućoj godini.

Špekuliše se da bi već u janaru mogao promijeniti sredinu, s obzirom na brojna interesovanja.

Top Komentari

denimen9
Četri slova za Vlahovića, RMCF
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi