Glavaš o odluci Sučića: "Svoj put sam izabrao 1994., BiH ne treba nikom biti rezervna opcija"

Prvi kapiten bh. reprezentacije

Glavaš o odluci Sučića: "Svoj put sam izabrao 1994., BiH ne treba nikom biti rezervna opcija"

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici od 20:45 sati igra protiv Ukrajine polufinale baraža za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine, a o tom meču razgovarali smo sa Vlatkom Glavašem.

Vlatko Glavaš bio je samo jedno od brojnih velikih sportskih imena u zeničkoj Areni gdje se igrao humanitarni meč BHFanaticosa i legendi bh. fudbala.

Viđeno je čak 13 golova uz sjajnu podršku akterima od strane navijača s tribina i bila je to prava uvertira za ono što će večeras uslijediti na stadionu Bilino polje.

"Drago mi je da sam bio dio ove manifestacije. Nešto posebno, naročito kada večeras reprezentacija igra tako bitnu utakmicu. Ovoliko ljudi, Fanticosi, Pomozi.ba... Za nekoga kome će život spasiti. Nadam se da ćemo ovu atmosferu prenijeti na Bilino polje i da ćemo se radovati.

Optimista sam kada je u pitanju BiH. Vjerujem i želim vjerovati da ne možemo igrati onako loše kao u kvalifikacijama i da ćemo otići na domaće utakmice u Njemačkoj na Euru", kazao je Glavaš za SportSport.

Oglasi

Nedavno je mladi Bugojanac Petar Sučić odabrao Hrvatsku ispred BiH. Sugrađanin Vlatka Glavaša razočarao je BiH. Za razliku do njega, još u ona nesretna vremena je Vlatko Glavaš odabrao BiH i bio ujedno prvi kapiten reprezentacije BiH.

"Ne volim da komentarišem odluke drugih ljudi, ali moramo znati da imamo jednu majku i jednu domovinu. Svoj put sam izabrao još 1994. godine. BiH nikom ne treba da bude rezervna opcija".

Za kraj smo prvog kapitena upitali o utakmici s Ukrajinom. Optimista je kakav je uvijek i bio, pa očekuje da ćemo se plasirati u finale.

"Najbitnije da pobijedimo, a o rezultatu ne bih govorio. Bit će mi drago da večeras Džeko i svi naši igrači i navijači uživaju. Bitno je da prođemo, a ja uistinu vjerujemo da imamo snage da pokažemo večeras sve ono što nismo u ovim kvalifikacijama", zaključio je Glavaš.

Berberović: Ova utakmica nam je sve

Na utakmici legendi i Fanaticosa zaigrao je bivši fudbaler Sarajeva i Bayer Leverkusena i nekadašnji reprezentativac Džemal Berberović.

Oglasi

"Prelijep spektakl, predobar događaj, treba odati počast Fanaticosima na ovoj predstavi i na ovom organizovanju. Velika stvar za BiH. Svaka im čast i zaslužuju sve najbolje", kazao je Berberović, pa je najavio ogled s Ukrajincima.

"Lijepa uvertira pred večerašnju utaknicu. Bit će pun stadion, imamo kvalitetnu ekipu, a ova utakmica nam je sve. Uz podršku navijača moramo pokušati proći dalje. Srce na teren ostaviti, ovakva prilika nam se neće ukazati. Mislim da ćemo imati dobar rezulat večeras".

Komentar na utakmicu dao je i legendarni napadač BiH Elvir Bolić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Jako lijepo druženje i drago mi je što sam učesnik svega ovoga. Što se utakmice tiče, očekujemo dobru igru, da naši daju maksimum i uz malo sportske sreće i dobru podršku trebalo bi da bude onako kako želimo".

Podsjetimo da će pobjednik meča u Zenici u utorak igrati protiv pobjednika duela Izrael - Island. U slučaju da bh. tim prođe dalje, igrat će na Grbavici.

Top Komentari

bk123
Moj Vlatko nisi ti imo izbora....da jesi neznam šta bih izabrao...Al izbor nisi imao
0 3
user1690272632
I sada se postavlja pitanje koliko još Glavaša ima ,što Srba ,što Hrvata?Vrlo ,vrlo malo.. ...Mislim da je poštenije odabrati repku kojoj pripadaš ,nego se politički aktivirati i to još sa SDA -ovim potrčkom ..Ne bih te nazvao Glavašom ,već "Glavićem"...ti da daješ mišljenje o nekom ..Nabijem te na k....
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi