Vojvodić o prekidu prvenstva: Zdravlje je najbitnije, nogometa će biti

Poslao nogometaše na kratki odmor

Vojvodić o prekidu prvenstva: Zdravlje je najbitnije, nogometa će biti

S. Mlaćo

Olimpik je drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH startao pobjedom nad Slavenom (2:0), a Darko Vojvodić i njegovi pomoćnici krenuli su u analiziranje narednog rivala NK Travnik, no prvenstvo je sada prekinuto na dvije sedmice.

Pandemija koronavirusa sigurno će pokvariti planove nogometašima i trenerima u Prvoj ligi, no prostor za kukanje nema.

Viša sila je viša sila, a Vojvodić za SportSport.ba ističe da je situacija nesvakidašnja, no i da je zdravlje najbitnije u svakome pogledu.

"Zdravlje je najvažnije sada, a fudbal manje bitan. Svima nam je isto, svim klubovima, svim građanima... Moramo se svi paziti, biti disciplinovani, a fudbala će biti", priča Vojvodić za SportSport.ba.

Informaciji o prekidu prvenstva saznao je tokom jučrašnjeg treninga, tako da nije imao vremena da napravi plan za neočekivanu pauzu.

"Vanredna je situacija, iznenadilo se desilo, pa evo pravimo plan. Svjestan sam da nam neće biti lako, pripreme su iza nas, a liga je krenula i sada ponovo idemo na neku pauzu. Do ponedjeljka ćemo odmoriti, dobro se posavjetovati i onda krenuti ponovo u trenažni proces. Mi smo profesionalci, to nam je posao".

Ističe da nije imao sličnih situacija kroz karijeru u nogometu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nisam nikada nešto ovako, sjećam se jedino prekida u ratu. Ovako da u prvenstvu pauziramo zbog više sile stvarno nisam. Ovo je izuzetak, ali očigledno da nije bezazleno, trebamo svi da budemo pobjednici, pa se onda radujemo i nogometu", dodao je Vojvodić za kraj razgovora.

FK Olimpik je trenutno lider na tabeli Prve lige FBiH i suvereno gazi ka naslovu prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi