Vojvodina računa na Dženana Burekovića

Igrat će pretkolo Evropske lige

Vojvodina računa na Dženana Burekovića

D. Kurbegović

Bh. nogometaš Dženan Bureković trebao je raskinuti ugovor s Vojvodinom.

Trener kluba iz Novog Sada mladog Zeničanina nije uopšte vodio na pripreme s ekipom, a ovaj nogometaš imao je želju da sporazumno raskine ugovor, kako bi pronašao klub u kojem bi igrao.

Za njegove usluge pored Željezničara, bili su zainteresovani iz slovenskih Domžala, te ekipa Spartaka iz Subotice, međutim od njegovog odlaska iz Novog Sada neće biti ništa, što je za SportSport.ba potvrdio ovaj lijevi bek.

"Kada sam mislio da ću napustiti Vojvodinu iz kluba su kazali da trener računa na mene. Povrijedio nam se lijevi bek, pukla mu je zadnja loža, tako da trener odjednom računa na mene. Prijavili su me za Evropsku ligu i narednog četvrtka bi trebao početi protiv Ružomberoka u Novom Sadu. Igrali smo jučer i generalku protiv reprezentacije Novog Sada i igrao sam čitavu utakmicu, tako da sam odjednom prva opcija, iako nisam prošao pripreme s ekipom" ističe Bureković.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ne zna šta će se dešavati u narednom periodu, ali je sada fokusiran na Vojvodinu i utakmice u Evropskoj ligi.

"Nadam se da ću nastaviti ovdje gdje sam stao u Čeliku, zahvaljujem se treneru Borisu Paviću koji je vjerovao u mene dao mi šansu, te mi vrati poljuljano samopouzdanje. Želim da igram standardno, nadam se da ću se izboriti za svoje mjesto u Vojvodini. Nisam nikada dobio šansu prije, sada imam priliku da pokažem šta znam i vjerujem da ću opravdati povjerenje. Očekujem da u dvije utakmice izbacimo ekipu iz Slovačke, te se plasiramo u narednu rundu takmičenja Evropske lige", završio je Bureković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti