Kao vino je, što stariji to i bolji: Vranješ ima priliku ispisati historiju Premijer lige

Vođa trenutnog lidera

Kao vino je, što stariji to i bolji: Vranješ ima priliku ispisati historiju Premijer lige

Adnan Beganović

Današnjim susretima između Sarajeva i Slobode, te Borca i Zrinjskog nastavlja se Premijer liga, rekli bismo, nikad uzbudljivija.

Velika je borba za titulu, ali i za izlazak na evropsku scenu, te za ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova. Ali, pored toga velika se borba vodi i za najboljeg strijelca Premijerlige, a danas će svoj golgeterski saldo moći popraviti četvorica igrača koja se bore za laskavo priznanje i to Stojan Vranješ, Nemanja Bilbija, Goran Zakarić i Matthias Fanimo.

Bilbija i Vranješ su trenutno vodeći topnici Premijer lige sa po 12 postignutih pogodaka, tako da će u Banjoj Luci biti zapravo i njihov obračun. Zakarić je postigao 11, a Fanimo 10 pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone.

Međutim, samo jedan od ove četvorice ima priliku da postane fudbalski besmrtan, odnosno da pored laskavog priznanja za najboljeg strijelca postane i igrač koji je u jednoj sezoni postizao pogotke svim klubovima lige.

Radi se o Stojanu Vranješu, koji iako u poznim igračkim godinama pruža sjajne partije i najzaslužniji je za dobre igre i rezultate Borca.

Vranješ igra kao u najboljim vremenima, a u dosadašnjem dijelu prvenstva pogađao je mrežu devet protivnika. Sloboda i Tuzla City su dva kluba koja još uvijek nisu osjetila Vranješevu "snagu", no Borac do kraja sezone sastaje se sa pomrenutim klubovima, tako da ovaj nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac ima priliku da postane najbolji strijelac lige, ali i fudbaler koji je pogodio mreže svih protivnika.

Rijetki su igrači na svijetu kojima je to polazilo za nogom, a što se tiče Premijer lige Bosne i Hercegovine najbliže ovom uspjehu bili su Ivan Lendrić i Sulejman Krpić i to obojica u sezonama kada su nastupali za Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Lendrić je u sezoni 2016/2017 sa 19 pogodaka bio najbolji strijelac Premijer lige, a pogotke je postizao svim ekipa osim zeničkog Čelika.

Dvije sezone kasnije laskavo priznanje najboljeg strijelca Premijer lige sa 16 pogodaka pripalo je Sulejmanu Krpiću. Ovaj sjajni napadač u toj sezoni postizao je pogotke svim ekipama osim tuzlanskoj Slobodi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Vranješ vodja!? Pa dobro, u vodju su ga promovisale sudije i drug Vico, inače bi karijeru zavrsio prije 2 godine... Al bitno je da vi njemu date prostor, regularno, a covjek šaketa protivničke igrače u tunelu na poluvremenu... sram vas bilo!
27 4
SemirunosiNemir
besramnici jedni.,napisite nesto o sukobu na sastanku delegiranja sudija! napisite kako je Elmir Pilav, bošnjačič naš fini stao na stranu Roberta Zrilica, inače bivšeg direktora Borca i potpomogao delegiranje Bilbije za večerašnju utakmicu, nakon čega su se umalo pobili Hrvoje Turudić i Zrilić, zašto šutite o tome?
18 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti