Vujadin Savić pozitivan na Covid-19: Da li je "kriv" vječiti derbi?

Bivši kapiten Zvezde saznao rezultate testa

Vujadin Savić pozitivan na Covid-19: Da li je "kriv" vječiti derbi?

Srbijanske vlasti su odlučile popustiti sve restriktivne mjere za sport, pa je nedavno na stadionu JNA vječiti beogradski derbi odigran pred više od 15.000 gledatelja.

Dok je čitav svijet prenosio kadrove stadiona Partizana punog navijača, pojedini mediji u komšiluku su se pitali da li je bila greška dozvoliti da se toliki broj ljudi "nagura" na jednom mjestu dok pandemija novog koronavirusa i dalje traje.

Bilo kako bilo, derbi je odigran, a Partizan je otišao u finale Kupa Srbije.

Nekoliko dana nakon derbija, stigla je vijest da je jedan od sportista koji su uživo gledali utakmicu pozitivan na Covid-19. Riječ je o košarkašu Partizana Nikoli Jankoviću, koji je na utakmicu bio u društvu nekolicine saigrača, što je dovelo do stvaranja panike u taboru crno-bijelih.

Danas srbijanski mediji pišu da je na Covid-19 pozitivan i Vujadin Savić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. Savić je također bio na vječitom derbiju.

Vjeruje se da je Savić proteklih dana bio u konaktu sa još nekim srbijanskim fudbalerima, pa će i oni morati biti testirani.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Pored Savića, pozitivna je i njegova supruga. Njih dvoje su proteklih dana imali blage simptome gripe nakon čega su odlučili da se testiraju na Covid-19.

Vujadin Savić je trenutno član kiparskog APOEL-a u koji je prešao prošlog ljeta iz Crvene zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije