Vukasu se trese stolica, njegov nasljednik je čovjek kojem je Dinamo davao 30.000 eura mjesečno?

Jozak bi mogao dobiti posao u Mostaru

Vukasu se trese stolica, njegov nasljednik je čovjek kojem je Dinamo davao 30.000 eura mjesečno?

E. Škorić

Nakon novog poraza, Hari Vukas sve je bliže izlaznim vratima Zrinjskog.

Zrinjski je jučer poražen od gradskog rivala Veleža s 1:0 u 13. kolu Premijer lige i sada je pao na šesto mjesto sa 20 bodova. Vodeći FK Sarajevo već ima sedam bodova prednosti, a Zrinjski je od potencijalnih devet, u posljednja tri kola osvojio tek bod.

Sve je to, jasno, neprihvatljivo za klub kakav je Zrinjski i žestok udarac na ambicije i ciljeve Plemića u ovoj sezoni, pa je izvjesna promjena na klupi.

Hari Vukas je navodno blizu otkazu, a saznajemo da bi njegov nasljednik mogao da bude Romeo Jozak, 47-godišnjak koji je ranije radio kao pomoćni trener u Dinamu, bio je i trener Osijeka, a 2017. godine je imenovan za sportskog direktora Dinama, no tu je ostao samo četiri mjeseca. Bio je također i u Legiji iz Varšave gdje je radio kao menadžer.

Osim toga, obnašao je i funkciju sportskog direktora u HNS-u. U Dinamu je zarađivao 30.000 eura mjesečno, što je potvrdio ranije u jednom intervjuu za Sportske novosti.

"Morat ću staviti veto na neke odgovore, ali ću vam potvrditi da sam imao toliku plaću! Sa Zdravkom Mamićem često razgovaram, jako mu je drago zbog mojih rezultata, imamo i dalje odličan odnos, kao što smo ga imali i kad sam bio u Dinamu. Ali, nakon tri mjeseca na toj funkciji u Maksimiru, jednoga sam se dana probudio i vidio da moj doprinos i moj posao u Dinamu jednostavno nema smisla! A budući da nisam tip uhljeba, odlučio sam otići. Mogao sam ostati, imao sam četverogodišnji ugovor, u tom bih razdoblju zaradio oko milijun i pol eura i osigurao bih egzistenciju. Ali, to nisam želio, pa smo sjeli za stol i sporazumno smo se rastali, jer sam vidio da moja uloga sportskog direktora nije imala smisla na način koji sam ja zamislio uoči preuzimanja te funkcije i kao što je bilo deklarativno dogovoreno. I ne mislim tu ništa loše, vizije su bile drukčije i odlučio sam otići, jednostavno sam osjetio da je došlo vrijeme za rastanak. A ponavljam, sretan sam što sam s Mamićem zadržao odličan odnos."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji angažman imao je u reprezentaciji Kuvajta, a otkaz je dobio zbog kritikovanja nogometnog saveza jer nije osigurao adekvatne uslove za treniranje.

''Nemamo teren za treniranje. Imamo teren, ali to je livada. Znate li što je livada?'', govorio je tada Jozak, nakon čega je dobio otkaz.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

starmac
Rekao sam prije i poslije utakmice da ce VUKAS dobit nogu poslije VELEZA.Nema vise tako lako.Idemo RODENI po jos skalpova.
2 0
Div iz šehera
Zar ima još keša iz Aluminija
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi