Walter Zenga novi trener Cagliarija
Foto: Cagliari Calcio

Poznato italijansko ime

Walter Zenga novi trener Cagliarija · Zvanično

Za novog trenera italijanskog prvoligaša Cagliarija i zvanično je imenovan Walter Zenga.

Klub sa Sardinije u posljednje vrijeme ne bilježi baš najbolje rezultate, a posljednji poraz od Rome (3:4) na kraju je koštao posla dosadašnjeg stratega Rolanda Marana.

Cagliari će, kako se i najavljivalo, u nastavku sezone trenirati 59-godišnji Walter Zenga koji je zadnji posao imao u Veneziji, a ugovor između dvije strane je zvanično potpisan do 30. juna 2021. godine.

"Walter će sa svojim saradnicima već danas odraditi prvi trening", saopštili su iz Cagliarija i poželjeli dobrodošlicu svom novom strategu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekada sjajni italijanski golman je kroz dosadašnju trenersku karijeru vodio još Crvenu zvezdu, Gaziantepspor, Palermo, Sampdoriju, FCSB, Wolverhampton te nekoliko arapskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi