Wanda i Icardi Interov prioritet: Čim ih se riješe, dolaze Džeko i Barella

Inter želi što prije da riješi goruće pitanje

Wanda i Icardi Interov prioritet: Čim ih se riješe, dolaze Džeko i Barella

E. Škorić

Juni i juli mjeseci su u kojima uživaju svi oni koji vole najvažniju sporednu stvar na svijetu. Tada smo obično svjedoci velikih špekulacija, tranfera, pregovora i s nestrpljenjem očekujemo svaki novi dan.

Već smo svjedoci nekih velikih transfera poput onih Realovih - Luka Jović i Eden Hazard, ali dani koji dolaze tek će da nam donesu zvanične potvrde mnogih višemjesečnih špekulacija.

Uostalom, čekamo i na zvaničnu potvrdu transfera Edina Džeke iz Rome u Inter. Džeko i Inter su postigli dogovor, Roma je prihvatila činjenicu da mora dalje bez bh. napadača, no ostalo je još da se konačno dogovore i klubovi.

Svima je jasno da će Roma pustiti Džeku, ali rimski klub želi što bolje proći u ovom transferu. Tražila je Roma 20 miliona eura, Inter spreman dati 12-13 i nekog od mlađih igrača, pa sada čekamo taj rasplet i Edinov prelazak u Milano.

Gazzetta dello Sport tvdi da je italijanski reprezentativac Nicolo Barella prvi čovjek kojeg novi trener Antonio Conte želi, a onda i Džeko. No, prije svega, Conte želi da se riješi Maura Icardija i to pitanje možda je u ovom trenutku i najvažnije.

Interovi direktori Marotta i Ausilio moraju da sjednu s Icardijevom suprugom i zastupnicom Wandom Narom i to što prije. Interu se žuri jer žele da prodaju Argentinca prije odlaska u švicarsko Lugano na pripreme 8. jula. Postavlja se i pitanje kome Inter može da proda Icardija? Za sada se spominje Juventus, ali Staroj dami on nije toliko neophodan, pa će Inter morati da spusti cijenu za argentinskog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Inter uspije da riješi Icardija i proda ga ubrzo, onda će klub moći puno lakše da pravi planove i ekipu za narednu sezonu. Barella i Džeko bi trebali biti prva pojačanja, ali najavljuje se kupovina još nekoliko igrača koji bi trebali unaprijediti Interovu igru.

Conte slaže tim po svojoj mjeri, za potrebe svoje 3-5-2 formacije, a u Interu mu vjeruju i puštaju slobodne ruke.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi