I Finci znaju provocirati: Možda bi Bosanci trebali zamoliti Joonu da Džeku izvadi iz džepa
Foto: Tahir Hebib

Golman finske presretan

I Finci znaju provocirati: Možda bi Bosanci trebali zamoliti Joonu da Džeku izvadi iz džepa

Midhat Šljivak

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko se nije naigrao u utakmici protiv Finske. Finski štoperi Paulus Arajuuri i Joona Toivio su ga potpuno zaustavili.

Imao je bh. napadač samo jednu pravu šansu koju je promašio, a nakon meča golman Lukaš Hradecky je provocirao prvu zvijezdu BiH.

"Naša odbrana je odradila fantastičan posao. Bosanci bi trebali zamoliti Joonu (Toivio) da ga izvadi iz džepa", rekao je Hradecky, te je dodao:

"Sve je funkcionisalo na pravi način. Lako je braniti kada ispred sebe imate takvu odbranu", poručio je on.

Finski štoper o zaustavljanju Džeke: Plan nam je uspio!

Finski štoper Paulus Arajuuri danas je zaustavio Edina Džeku.

Nakon utakmice Paulus Arajuuri je istakao kako su napravili pravi posao nad Edinom Džekom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Timski smo odigrali sjajan meč. Ponosan sam na ekipu, jer smo odigrali fantastično protiv teškog protivnika", rekao je on, te je dodao:

"Naš plan je bio uspješan. Dobro smo ga udvajali i vjerujem da smo odradili sjajan posao. Nismo im omogućili da dođu u opasne pozicije za šut, ali smo igrali i veoma ofanzivan fudbal", rekao je finski fudbaler.

Top Komentari

mukky
Šta i Džeko sebi dopusti u životu, braćo mila
11 0
Naser
nije dzeko kriv..kad nije imo samo jedu ipo loptu kako treba...rastimani smo ko srbija
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi