Watford u januaru dobija sjajno pojačanje iz Napolija

Bio bi kapitalno pojačanje

Watford u januaru dobija sjajno pojačanje iz Napolija

S. Grebović

Watford u u proteklom periodu nanizao nekoliko sjajnih rezultata, a kao nagrada za to treneru Pearsonu od uprave mogla bi biti dovođenje sjajnog beka iz Italije.

Novopečeni trener Stršljenova Nigel Pearson stigao je u Watford prije par kola sa jednim jedinim ciljem - opstanak u Premier ligi.

Nema sumnje da će u tome uspjeti ukoliko nastavi u istom ritmu, jer je za relativno kratak vremenski period skinuo skalp sjajnim ekipama poput Manchester Uniteda, Wolvesa i Bournemoutha i tako upisao tri pobjede u posljednja četiri kola u Premiershipu.

Uprava kluba je tako spremna da mu ojača ekipu, pa se na radaru kluba našao i fudbaler Napolija Faouzi Ghoulam.

Reprezentativac Alžira je važio za jednog od najboljih bekova u Seriji A, a onda su uslijedile povrede, pa je ove sezone je upisao samo 300 minuta u dresu tima sa San Paola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da će napustiti ekipu, jer prema nekim navodima trener Napolitanaca Gennaro Gattuso je spreman da ga pusti već u januaru, pa će Watford pokušati da iskoristi priliku i sebi dovede veliko pojačanje.

Ipak, problem je to što bi Alžirac da se bori za nešto više od opstanka u ligi, a za njegove usluge su interesovanje pokazali i Fenerbahce, Marseillele i Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi