"Mrzim Roberta Mancinija, jedan je od najslabijih menadžera i zato me boli što je Italija prvak"
Foto - EPA

Wayne Bridge iskren

"Mrzim Roberta Mancinija, jedan je od najslabijih menadžera i zato me boli što je Italija prvak"

M. Šljivak

Roberto Mancini odveo je Italiju do naslova prvaka Evrope.

Azzurri su na prepunom Wembleyju savladali Englesku nakon penala sa 3:2 (1:1), a poraz Engleske posebno je zabolila nekadašnjeg fudbalera Chelseaja i Manchester Cityja Waynea Bridea.

On je u razgovoru za Corriere dello Sport istakao da mu je pobjeda Italije teško pala jer mrzi Roberta Mancinija.

"Teško mi je što je Italija osvojila naslov jer mrzim Roberta Mancinija. To apsolutno svi znaju. Neću reći da je najgori trener sa kojim sam radio, ali taktički je veoma slab", rekao je Bridge i dodao je:

"Sve ono u Manchester Cityju je napravio zahvaljujući igračima i ekipi koju je imao, a ne menadžerskim sposobnostima."

Otkrio je Bridge kako se čak i potukao sa Mancinijem.

"Potukao sam se sa njim. Bio sam nekoliko mjeseci u Cityju, ali nisam uživao u treninzima. Jednom ga je Bellamy pokušao pitati 'šta ako nam se ovako nešto desi na utakmici (taktički propust)', a on mu je rekao da začepi"; rekao je Bridge.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ovaj nekadašnji fudbaler Cityja je član engleskog prvaka bio u periodu od 2009. do 2013. godine, ali je vrijeme uglavnom provodio na posudbama.

Roberto Mancini je upravo u tom periodu radio u Manchesteru sa kojim je osvojio titulu prvaka 2012. godine.

Top Komentari

King_Kenny
...ovom je izgleda i Mancini j*bao zenu hahahahahahahhaha.
11 1
bk123
Hebiga dobio vas trener koji je po tebi taktički veoma slab, e sad zamisli da ste igrali protiv nekoga tko je taktički dobar, šta bi vam tek takvi uradili. Nekad trebaš prvo skočiti pa reći hop
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi