Saudijci žele još jednu zvijezdu: Ne pitaju za godine i formu, ugovor je već na stolu
FOTO: EPA

U junu mu ističe ugovor sa trenutnim klubom

Saudijci žele još jednu zvijezdu: Ne pitaju za godine i formu, ugovor je već na stolu

Haris Zilić
Teme:

Klubovi iz Saudijske Arabije spremaju se da i ovo ljeto dovedu neke od zvijezda koje igraju u najjačim evropskim ligama čime nastavljaju jačanje svoje Premier lige.

Čini se da "obećana zemlja" nije ispunila očekivanja za pojedince, tako se iz Saudijske Arabije vratio Jordan Henderson i Karim Benzema nije zadovoljan, ali svakako da ima fudbalera kojima gode bogati ugovori.

Saudijci ovo ljeto kreću u novi lov, a jedan od fudbalera koji bi mogao put Saudijske Arabije je iskusni 35-godišnji brazilski fudbaler, Willian.

Pomenutom fudbaleru u junu ističe ugovor sa engleskimj Fulhamom, a na stolu je već ponuda iz Saudijske Arabije.

U pitanju je veoma jak ugovor, ali ime kluba se još krije.

Oglasi

Bilo je ranije govora da bi Willian mogao nazad u Brazil da završi karijeru, ali sada je ponuda iz "obećane zemlje" poremetila planove.

Willian (35) neće biti jedini fudbaler koji će dobiti ponuda iz Saudijske Arabije ovo ljeto.

Bez obzira što se neki fudbaleri odlučuju za povratak, Saudijce to ne remeti i uvjereni su da bi od naredne sezone mogli imati još jaču ligu sa još više zvučnih imena.

Što se tiče Williana on je u Fulham došao na ljeto 2022. godine iz Coritnhiansa, a to je bio njegov povratak u Evropu gdje je sa dosta uspjeha nosio dres Chelseaja i Arsenala.

Pored pomenutih klubova u Evropi je igrao još za Shakhtar Donetsk i Anzhi, a karijeru je počeo upravo u brazilskom Corinthiansu iz kojeg je 2007. godine stigao u Shakhtar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije