Fudbalski uzor njemačkog dragulja Floriana Wirtza je iz Bosne: "Imao sam njegov dres!"

Za reprezentaciju BiH nije zaigrao

Fudbalski uzor njemačkog dragulja Floriana Wirtza je iz Bosne: "Imao sam njegov dres!"

Admin Čaušević

Florian Wirtz je novog fudbalsko čudo od djeteta. Dragulj njemačkog fudbala je briljantan na terenu i predviđa mu se blistava budućnost. Tako je za vikend zabio već u sedmoj sekundi utakmice Francuska - Njemačka.

Wirtz nastupa za Bayer Leverkusen, a za njegov potpis se već otimaju neki od najboljih klubova današnjice kao što su Liverpool, Bayerna pa i Real Madrid. 

Ogroman talenat pokazao je tokom vikenda kada je već u sedmoj sekundi zabio gol Francuskoj što je najbrži pogodak u historiji Elfa.

Mladi Nijemac je u aktuelnoj sezoni oduševio sve ljubitelje fudbala te mu se predviđa velika karijera. Klub koji ga dovede će morati izdvojiti ogroman novac, ali sigurno neće pogriješiti.

Krajnje je zanimljiv izbor fudbalskog uzora ovog 20-godišnjaka. Riječ je o čovjeku koji je rođen u Bosni i Hercegovini, ali nikada nije uspio postati svjetski superstar.

"Moj veliki idol bio je Marko Marin. Imao sam njegov dres dok je igrao za Werder", kazao je Wirtz za njemački list Spiegel te dodao:

Oglasi

"Bio sam fasciniran njegovim driblinzima i koliko je prijetnja za protivnički gol. U tome se mogu identifikovati s njim."

Marin je rođen u Bosanskoj Gradiški 1989. godine, a zbog posla svoje majke je otišao u Njemačku još kao dvogodišnjak gdje je izgradio zavidnu igračku karijeru.

Ime je stekao igrajući za Werder koji ga je prodao Chelseaju 2012. godine za osam miliona eura. Još je nastupao za Fiorentinu, Sevillu, Olympiacos.

Jedan dio karijere je proveo i u Crvenoj zvezdi gdje je dobio funkciju nakon odlaska u fudbalsku penziju. Igrao je za reprezentativne selekcije Njemačke uz 16 nastupa za Elf.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je tek na početku karijere već sada bi se moglo zaključiti da Wirtza čekaju velike stvari, a da li će biti uspješniji od svog fudbalskog uzora pokazat će vrijeme. Ono što je sigurno bit će daleko skuplji od Marina.

U Bayer Leverkusenu su poprilično jasni. Ko želi novog dragulja njemačkog fudbala morat će platiti više od 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi