Stravičan potez Poljaka zgrozio svijet, usporeni snimak pokazao svu grozotu njegove nepromišljenosti

Souček je dobro i prošao

Stravičan potez Poljaka zgrozio svijet, usporeni snimak pokazao svu grozotu njegove nepromišljenosti

Endin Čaušević

Poljska i Češka odigrali su sinoć direktan okršaj za plasman na Evropsko prvenstvo koji je završio rezultatom 1:1 i nije dao odgovor o tome ko će se plasirati na veliko takmičenje. No, sve je bilo u sjeni užasnog poteza Jana Bednareka koji je nokautirao Tomasa Součeka.

Poljaci su pred svojim navijačima imali priliku da pobjedom ostanu u utrci za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, ali su to prokockali jer je meč završen bez pobjednika što je za njih poput poraza.

S druge strane Češka je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo i jedina koja može da ih ugrozi je Moldavija koja ima dva boda manje, a upravo u zadnjem kolu će se sastati ove dvije selekcije.

Poljska je sinoć uspjela da povede sa 1:0 kada je Piotrowski pogodio u 38. minuti, ali na stadionu u Varšavi nastao je potpuni muk početkom drugog poluvremena jer je Souček vratio Češku u igru golom za 1:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Upravo je Souček bio u centru pažnje 20-tak minuta kasnije kada su Česi tražili penal i ostali u čudu što im glavni sudija nije svirao ni prekršaj.

Oglasi

Naime, Souček je nakon prodora završio na zemlji i Jan Bednarek je pokušao izbiti loptu, ali je udario nogom u glavu igrača Češke kojeg je totalno nokautirao.

Užasan potez reprezentativca Poljske POGLEDAJTE OVDJE.

Sudija je imao kontakt s VAR sobom, ali ispostavilo se da je faul bio van kaznenog prostora zbog čega Češka nije dobila kazneni udarac.

Souček je dobio ozbiljan udarac u glavu zbog čega je krvario i nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć, ali je iskusni fudbaler uspio da se vrati na teren.

[twitter]https://twitter.com/OliwierrLFC/status/1725625478638084589[/twitter]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo da Bednarek nije dobio ni žuti karton zbog nepromišljenog poteza i samo mu je sreća što se sve desilo 30-tak centimetara izvan kaznenog prostora jer jasno je da bi to bio siguran penal za Čehe.

Češka je tako uspjela da ostane neporažena u Varšavi i ima sve u svojim rukama. Česi su apsolutni favoriti protiv Moldavije koja je sve iznenadila sjajnim igrama u kvalifikacijama, a da li mogu da šokiraju Češku u zadnjem kolu saznat ćemo u ponedjeljak.

Top Komentari

user1676286668
Sta očekivat od alkoholičara poljaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi