Održana sjednica IO NS BiH

Wwin liga se smanjuje na deset klubova

47

Komentari (47)

Lakibos
Ja sam htio da liga bude proširena na 14 klubova, a ne smanjena na 10 klubova. Ali od naredne sezone će ispasti 4 kluba i to Radnik Bijeljina, Igman Konjic, GOŠK Gabela i Posušje ili Sloboda.
Blueboy
I sta sad one ekipe iz drugih liga ce bezveze da osvoje prvo mjesto ili sta.Hajde barem da ste uveli neki play off izmedzu 2 ekipe iz prve lige i 2 ekipe iz 2 druge lige pa da bude malo zanimljivije.
HamzaVojvoda
12 timova 4 ispadaju 8 ostaje. Opet 2 ulaze da popune 10
Hadzija123
Nije ti matematika jaca strana ocito
Aleksandar1976
Dobra odluka ali i druga liga bi trebala biti jedna sa 12 klubova a treće neka budu podijeljene u 4 grupe zbog troškova klubova
user1677490484
3 puta šutnuli loptu ukupno u životu. Svi zajedno.
iznogood
Nista oni nisu sutnuli. Svi su bili oslobodjeni fizickog u skoli a ne da su se sportom bavili. Gnjide lopovske.
@dn@n
Super još bi ja to smanjio na 5/6 klubova, tamam je za nase uslove i kvalitet hehe
enko
Zar je za razvoj nogometa i mladih igraca vaznija wu 23 nego U 23 muski gdje se gubi najvise igraca kod prelaska iz juniora u seniore.kad pomislim koji degenerici sjede u savezu onda je sve jasno.
Make075
Jesul se ikad zapitali da riješe probleme prvih liga, u prvoj ligi RS je 100× lakše opstati ili izboriti Premijer ligu, sastavite te dvije lige za bolji fudbal.
1921_1987
to će morati, jer nigdje u svijetu gdje se igra liga sa 10 klubova ne ispadaju dvojica. svuda ispada zadnji, a predzadnji razigrava sa drugoplasiranim iz druge lige
Make075
Odustati će oni od ove ideje, zbog toga, nije im ni palo na pamet.
1921_1987
znači ide i jedinstvena druga liga
rodjak
sta ce oni smanjivati,ko da oni znaju nesto donijeti dobro u bh fudbalu,njih treba prvo smijeniti pa dovesti prave ljude koji ce donijeti ispravnu odluku za nasu ligu.Sto nisu svi kolektivno podnijeli ostavke nakon debakla reprezentacije,oni su svi jednoglasno donosili odluke i da se smijeni Petevi dovode i Hadzibegic i Kodro i Milosevic,i kad su napravili katastrofu od reprezentacije sad se oni nasli da pricaju nesto o ligi i da donose odluke ,i ligu ce s****ti totalno jer su to nesposobnjakovici.Prvo smjena i ostavke svih pa ce monda pricati dalje.Ovom odlukom samo nude nesto narodu oko cega da pricaju da bi skrenuli pricu sa katastrofe od reprezentacije i njihovim smjenama .Nikakve nas ne interesuju odluke vas ublehasa nego samo trazimo vasu odluku da napustite savez i svima ce nam biti puno bolje
SamoZrinjski
Po meni bi bilo realno da o toj reprezentaciji odlučuju samo bošnjački članovi saveza, jer im pored primarno vlastite koristi, ipak nešto znači ta reprezentacija, za razliku od hrvatskih i srpskih članova saveza, koje zanima samo lova.
Adrian
Opasno glup komentar.
rabodimis
@SamoZrinjski Bilo bi najljepse da sva tri plemena odu vec jednom u pizdu materinu sa tim glupim razmisljanjem.. Realno i jedino ispravno je da tu budu bivsi fudbaleri, ljudi koji bar nesto znaju o fudbalu. a ne ova g*vna.. To plemensko razmisljanje nikad nista dobro nece donijet.. Kad to prevazidjemo, onda moze bit nesto od nas.. Ovako samo kriminalce skupljamo i uhlje*bljujemo.. Sliskovic, Barbarez, Glavas, Spahic, Bolic, Salihamidzic.... I na desetine njih koji moraju da imaju svoje mjesto u savezu.. Al ne mogu od ovih kartelasa doc na red.. Gledaj ih samo, prava korumpirana banda, kad se svi zajedno skupe nemaju 10 utakmica u nogama a danima mozemo pricat o sramotama koje su nam priredili i kriminalu koji imaju ize sebe..
rodjak
cim se u sportu broje krvna zrnca a ne kvalitet istih to nije sport vec politika a kod vas medjugoraca je glavna politika i vama je najbitnije ko je koje nacionalnosti(zamuceni mozgovi).Sta nas libo racku ko je neke nacionalnosti,samo je bitno da su to dobri sportisti,Evo ja bi sad potpiso da to budu sve hrvati ako je to bitno vama a nek budu recimo u savezu Baka,Glavas,Topic ,Musa ,Akrapovic i tako dalje i bili bi puno bolji od ovih bosnjaka tipa Djemidjic ,Colpa,Rascic,Pilav i drugi,nabijuem ih na qrac,do kada vise gledati na nacionalnost u sportu,to ne postoji
SamoZrinjski
Ma vi podvelešci nikako ne možete shvatiti jednostavne stvari, kao što je to da Hrvate nikad neće zanimati ta izmišljena država i izmišljena reprezentacija, gdje igraju oni koji nemaju gdje drugo.
rabodimis
@SamoZrinjski Mozes ti mislit sta hoces o BiH-a al u njoj zivis ti i tvoja porodica, tvoj klub zavisi od te drzave, tvoj posao/zivot/sreca zavise od te drzave.. Mozes se ti furat i da si Marsovac al realnost je totalno druga prica.. Nemoj govorit u ime svih Hrvata, jer malo je njih koji mrze BiH-a kao ti, razlika je samo sto oni ne moraju dokazivat ljubav kao sto ti moras dokazivat mrznju.. Prirodno je da se socijalizujes, upoznajes nove ljude, kulture, obicaje.. mrznja je neprirodna.. moras bit zatucan i glup da je branis.. Braca ako citav svijet kaze da drzava BiH-a postoji, nekih 7-8 milijardi ljudi, koga bolan boli k*rac sta ti mislis ? XD
user1712506937
I to je smanjenje lige tek od sezone 2025/2026,i to je pitanje hoce li smanjiti ligu,VAR najavljuju 10 godina,tako otprilike i smanjenje lige
atko70
Sve ih treba procesuirati, pa nema vecih lopova u drzavi od doticne gospode ..
pjanke.sa
Haahahaahaha maknuti ove debile iz saveza sto prije dok nisu i ovo malo unistili sto imamo !!!
user1582467886
PO OVOME "ČMARNJACI"SA ŠUGAVICE SLEDEĆE SEZONE "SKIDAJU," GAĆE "FEDERALCIMA"PRC,PRC.
Adrian
Umij se hladnom vodom.
Hipo
Ugasi velika slova ljakse da vidimo koliko si nepismen
user1708890612
Pa dugo se pricalo o skracenju i samo bih volio da se napravi radi boljeg fudbala u BiH i jedna Prva B liga sa eto 16 klubova i onda entitetske lige .
Ss.ba
Cetiri entitetske (ipak je to treci rang) po dvije iz svakog entiteta. Zbog troskova putovanja. Ako bi tako bilo. Hladno bi svake godine imali barem dva ozbiljna kluba u Europi.( uspjeh Zrinjskog prosle godine)
magistar
A šta ako neko osvoji i ligu i Kup, kako se onda igra superkup? Ili taj klub postaje odmah i osvajač superkupa
Adrian
Finalista kupa valjda tad.
avalkaB
U top 5 ligama je drugo mjesto na tabeli.
Adrian
To nije isto, u tim zemljama se igra turnir u Super kupu, ovde je jedan mec.
Ende
Znaci zelji opet klimavo XD
Adrian
Jeste se zaprinuli za Želju, nije dobro za zdravlje.
Convict
Vico vajdu ga,a da borac treba ispast prosirio bih ligu prodana duso.
user1712506937
Evo belaja za Torpedo
Ende
Kad je to "Torpedo" bio u donjem dijelu tabele sirotanovicu mitomanski... E cuj mu komentara.. stvarno ste najgluplji na planeti
user1712506937
Ne brinite se vi za Zelju,nesto mi se puno sekirate,nemojte dobiti cir na zeludcu jazavicari
SierraLeone1946
Pametna odluka da se smanji na 10 klubova, ovo se trebalo davno uraditi, da bude kao u Sloveniji i Hrvatskoj. Plus super kup, pametno, nema šta.
rodjak
oni ne znaju donijeti pametnu odluku(to su dokazali dosta puta do sada),oni samo znaju donijeti nakaradnu odluku, a kad mozda i izgleda da je pametna odluka, kad pogledas ko je donio tu odluku onda znas da je sigurno nakaradna.Ne mozes smanjiti ligu prije nego sto ujedinis drugi rang takmicenja u jednu ligu jer ce tu biti malverazija samo takvih
Ss.ba
Pa mozes smanjit. Jer kod nas uvjek jedno drugo vodi. Mi smo narod "bez naglih poteza" mi to volimo polako. Jedno po jedno. Da vidimo hoce li ovo sa cenerom proci. Pa ako prodje,onda iduce godine ce biti primorani..jer ce se SVI klubovi bunit zbog toga sto je puno da svake godine dva kluba ispadnu. Pa ce onda opet ove mudre glave da sjednu i sa se SLOŽE oko neke druge (Ime Sponzora) lige sa nekih komotnih 16 klubova. A te trece lige nek imaju entitetske predznake da se svi zadovolje. E tako ti to kod nas funkcionise. I ovo je odlican potez.
user1676157327
Evo belaja za plave dame
user1676648256
Ja nam države Jbga ovim ljigama ne pase da napredujemo Oni pokradose Bogu nogu
user1676648256
Ovaj Sarajcic bi mater mrtvu prodao koji je to ljigavac nepismeni Lendin pudlica lažov i prevarant sitni
user1676648256
Ali krepat će **** sam ga
user1676648256
Kao bjednik kakav je i sad
GradSoli
Vise lopova na jednom mjestu nego u Vojkovicima
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.