Xabi Alonso odbio velikane i ostaje u Bayeru: "Ovo je najbolje mjesto za mene"
Španski stručnjak odbio velikane (Foto: EPA)

Španac prelomio

Xabi Alonso odbio velikane i ostaje u Bayeru: "Ovo je najbolje mjesto za mene" · Zvanično

M. Šljivak

Španski stručnjak Xabi Alonso potvrdio je danas kako ostaje trener Bayera iz Leverkusena.

Nakon brojnih špekulacija o nastavku trenerske karijere, te ponuda Liverpoola i Bayerna, španski trener Xabi Alonso saopštio je danas na press konferenciji kako ostaje na klupi Bayera iz Leverkusena.

42-godišnjak na fantastičan način vodi Apotekare. Trofeji su jako blizu i pobjednički tim Alonso ne želi napustiti.

"Imao sam jako dobre razgovore s klubom i saopštio sam im da želim ostati u klubu", rekao je Xabi Alonso i nastavlja:

"Nakon brojnih priča o mojoj budućnosti odlučio sam iskoristiti ovu pauzu, sagledati sve i donijeti odluku. Ovo je najbolje mjesto za mene", rekao je Xabi Alonso.

Oglasi

Trener Bayera nije želio spominjati klubove s kojim se povezivao i kojima je rekao ne - Liverpool i Bayern. Samo je saopštio da su to timovi s kojim ga veže prošlost.

"Neću komentarisati o Liverpoolu ili Bayernu. To su veliki klubovi i s njima sam povezan zbog prošlosti. Ipak, sad sam na mjestu gdje želim biti. Nije vrijeme da sad govorim o budućnosti, želim se dodatno razviti u Bayeru", istakao je Xabi Alonso.

"Zahvalan sam Bayeru, rukvodstvu tima, igračima i navijačima. Osjećam da je ovako najbolje - da nastavimo skupa. Igračima sam već saopštio odluku", rekao je Španac.

Prizano je Xabi kako mu je uprava kluba iz Leverkusena dala rok do kraja ove sedmice da donese odluku o svojoj budućnosti.

Oglasi

"Imao sam rok do kraja sedmice. Sada je apsolutno sve jasno", rekao je Xabi Alonso.

Real Madrid će biti novi klub Xabija Alonsa?

Xabi Alonso navodno planira naredne godine napraviti iskorak u karijeri i postati trener madridskog Reala. To mu je cilj i zbog toga je odbio Liverpool i Bayern.

Carlo Ancelotti završava eru na klupi Kraljeva naredne godine. Predsjednik kluba Florentino Perez označio je Alonsa kao čovjeka koji će na duže staze moći voditi klub i pokušat će ga angažovati u ljeto 2025. godine.

Alonso će tako u narednoj sezoni i dalje predvoditi Apotekare. Sakupljat će dodatno iskustvo, posebno na evropskom nivou, te bi od ljeta naredne godine mogao dobiti veoma skupocjenu igračku u svoje ruke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Španac je klupu tima iz Leverkusena preuzeo u oktobru 2022. godine. Vodio je ekipu u 75 utakmica i ima učinak od 50 pobjeda, 15 remija i samo 10 poraza.

Ove sezone Bayer krupnim koracima juriša ka tituli prvaka Njemačke. Bit će to prvi historijski naslov za ovaj tim i Xabi Alonso će samim tim postati ikona ovog kluba.

Top Komentari

Baron22
Guli gdje si hahahaha glupani gdje ste hahahaha buhahaha hahahaha buhahaha Jel preuzeo Bayern hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha glupani hahahahaha hahahahaha....covijek ide u Real glupani kakav crni bayern ili luzerpool hahaha hahahaha
2 0
Baron22
Guli javi se mamu ti glupu hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi