Pochettino ispucao sve kredite na Stamford Bridgeu, Chelsea kreće po čovjeka kojeg želi pola Evrope
Uskoro dolazi do promjene na klupi Chelseaja (Foto: EPA)

Učinit će sve da ga dovedu

Pochettino ispucao sve kredite na Stamford Bridgeu, Chelsea kreće po čovjeka kojeg želi pola Evrope

M. Šljivak

Mauricio Pochettino mogao bi dobiti otkaz u Chelseaju. Argentinac nije uspio probuditi uspavanog diva i Plavci i ove sezone izgledaju katastrofalno, te rukovodstvo tima razmišlja o njegovog smjeni i dovođenju Xabija Alonsa.

Chelsea igra još jednu katastrofalnu sezonu. Tim sa Stamford Bridgea danas je pregažen na svom terenu od Wolvesa s 4:2 i trenutno zauzima tek 11. poziciju u Premiershipu.

Vlasnici londonskog kluba polako gube strpljenje s Mauricijom Pochettinom. Nije Argentinac donio nikakav napredak u igru ovog tima i veliko je razočarenje.

Večeras se pojavila informacija kako bi 51-godišnjak mogao dobiti otkaz. Na tome insistira suvlasnik kluba Behdad Eghbali.

On već ima rješenje za poziciju menadžera. Spreman je uložiti ogroman novac u dovođenje španskog stručnjaka Xabija Alonsa koji radi fenomenalan posao u Bayeru iz Leverkusena.

Oglasi

Navodno, Eghbali će učiniti sve da nagovori sjajnog trenera da dođe u London. Ponuda će biti ogromna i jedna od onih koja se ne odbija.

Xabi Alonso je svojim radom u Leverkusenu zadivio sve. Već se povezuje s brojnim velikanima, a spominje se kao potencijalni nasljednik Jurgena Kloppa u Liverpoolu, ali i Thomasa Tuchela u Bayernu.

Chelsea je još jedan tim koji bi ga rado vidio u svojim redovima. Ipak, teško je očekivati da će usred sezone ostaviti tim s kojim se bori za titulu prvaka Njemačke i Plavci imaju nerealna očekivanja u ovom slučaju.

Pochettino ne bježi od odgovornosti

Mauricio Pochettino ne bježi od odgovornosti zbog loših rezultata svog kluba. To je priznao nakon meča s Wolvesima.

Oglasi

"Ja sam odgovoran za situaciju u kojoj se nalazimo. Nisam došao ovdje i rekao da sam najbolji i daću sve riješiti. Svi moramo preuzeti odgovornost. Ja prvi", rekao je Pochettino i dodaje:

"Ovu realnost moramo prihvatiti, ali ne smijemo odustati. Radimo naporno da promijenimo situaciju u klubu. Ovako ne ide, moramo naći drugo rješenje."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Izvinjavam se navijačima. Vjerujte, svi smo razočarani. Moramo međutim ostati zajedno. Imaju pravo svi koji nas kritikuju, ali ovo su mladi igrači i trebaju podršku. Čovjek mora biti psihički jak da bi opstao u ovom klubu", poruka je Pochettina.

Argentinac je prethodno vodio PSG gdje je jako brzo dobio otkaz, a godinama ranije je radio jako dobar posao u Tottenhamu. Trofeji su izostali, ali je uspio tim odvesti do finala Lige prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi