Ako se po jutru dan poznaje, od Xabija Alonsa će se u budućnosti očekivati velike stvari

Sjajan trenerski debi

Ako se po jutru dan poznaje, od Xabija Alonsa će se u budućnosti očekivati velike stvari

Esmer Oštraković

Danas su odigrane utakmice 9. kola Bundeslige, a jedna utakmica privlačila je posebnu pažnju.

Radi se o susretu Bayer Leverkusena i Schalkea, koju su domaći pobijedili i to sa visokih 4:0.

Naravno razlog zbog čega je ova utakmica bila posebna jeste trenerski debi Xabija Alonsa na klupi domaće ekipe koju je odradio i više nego odlično.

Bayer Leverkusen ove sezone igrao je jako loše, te su bili zakovani za dno tabele, a niti u Ligi prvaka im nije išlo ništa bolje.

Zbog svega toga desila se promjena na poziciji trenera, a šansu da radi u seniorskom nogometu po prvi put je dobio legendarni Xabi Alonso.

Njegova ekipa je u utakmici protiv Schalkea, već nakon prvog poluvremena imala prednost od 2:0 i već tada se vidjelo da će teško ponovo prosuti bodove.

Za 1:0 pogodio je Diaby nakon asistencije Andricha u 38. minuti, a samo tri minute kasnije Diaby je bio u ulaozi asistenta, a gol je postigao Frimpong.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je nastavila tamo gdje je stala u prvom dijelu utakmice, te su do kraja susreta postigli još dva gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svoj drugi gol na utakmici i to ponovo na asistenciju Diabyja postigao je Frimpong u 53. minuti utakmice. Konačan rezultat postavio je Paulinho u 90. minuti susreta.

Nakon ove pobjede Bayer Leverkusen je pobjega iz zone ispadanja, te se sada nalaze na 14. mjestu sa osam osvojenih bodova.

Top Komentari

Klicko
Ako bude trener kao što je bio igrač onda će bit qrčina
0 6
King_Kenny
...bit ce on dobar trener,imam neki osjecaj.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi